Featured
Appel kaneel cakejes_slider
15

okt14

Vul je huis met de lekkere geur van deze appel kaneel cakejes

Laatst had ik zin om iets lekkers te bakken, wat me niet al te veel moeite en tijd zou kosten. Eerst dacht ik aan een appeltaart, maar een hele taart maken had ik ook niet zo veel zin in. Daarom maakte ik deze cakejes en ze waren erg geslaagd! Het werden lekkere zachte cakejes, die je zo in de oven hebt staan en heerlijk zijn met een kopje thee of koffie.

Ik maakte de helft met rozijnen geweekt in rum en de helft zonder. Mocht je houden van rozijnen, voeg ze dan zeker toe! Het was een erg goede combinatie.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker + 1 el
  • 2 eieren
  • 3 el melk
  • 1½ appel
  • 2 tl kaneel
  • Extra
  • 2 el rozijnen
  • 2 el rum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter in een beslagkom en voeg al mixend de suiker beetje bij beetje toe. Mix dit tot het een romig, luchtig geheel is. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ook deze tussendoor goed door het beslag. Voeg het zelfrijzend bakmeel en 1 tl kaneel toe en voeg als laatst de melk toe. Meng het geheel en paar minuten tot het een glad beslag is.

Snijd de appel in kleine blokjes en meng met 1 el suiker en 1 tl kaneel. Als extra toevoeging kun je de rozijnen een uurtje laten weken in de rum en deze ook toevoegen aan het appelmengsel.

Doe de cakevormpjes in de cupcakevorm en vul ze met het beslag tot ongeveer 2/3 van de vorm. Doe vervolgens 1 à 2 el van het appelmengsels in de vormpjes. Druk het een beetje aan en besprenkel het eventueel nog met wat overgebleven rum.

Zet de vorm 25 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cakejes om te kijken of ze gaar zijn. Als er geen beslag meer aan zit, zijn ze goed!

Appel kaneel cakejes