Blog
Spicy gehaktballetjes met mie
15

okt13

Spicy gehaktballetjes met ketjapsaus
image_pdfimage_print

Met dit recept laat ik je zien dat je echt niet altijd een pakje saus nodig hebt voor een lekker oosters gerecht. Dit gerecht is snel klaar en echt iedereen kan het maken. De heerlijke gekruide gehaktballetjes combineren goed met de zoete ketjapsaus. Als je de saus te dun vindt, kun je het binden met 1 tl maïzena.

Meestal wordt er in recepten gebruik gemaakt van ongezouten pinda’s. Dit is niet altijd nodig. Zelf heb ik gezouten pinda’s gebruikt en wat minder tot geen zout aan het gehakt toegevoegd.

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 500 g rundergehakt
 • 1 rode peper
 • 3 cm verse gember
 • 2 tenen knoflook
 • 100 ml ketjap + 2 el
 • Handje pinda’s
 • 1 ui
 • 1 el azijn
 • 2 tl honing
 • 1 tl sambal
 • 1 tl maïzena
 • 1 lente-ui
 • 300 g mie

Bereiding

Hak de knoflook en rode peper fijn en rasp de gember. Voeg alles, samen met 2 el ketjap, peper en zout, bij het gehakt en meng het goed door elkaar. Hak de pinda’s grof en meng ook deze door het gehakt. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal van het gehakt. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar.

Snipper ondertussen de ui en fruit deze een paar minuten aan. Bak de sambal even mee en voeg dan de ketjap, azijn en honing toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Bindt de saus eventueel met 1 tl maïzena aangemaakt met een beetje water.

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de saus door de gehaktballetjes. Verdeel de mie over de borden, leg er de gehaktballetjes met saus op en maak af met de lente-uitjes.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *