Blog
Aardbeien tiramisu_GA1
07

okt13

Aardbeien tiramisu
image_pdfimage_print

Dit recept voor aardbeien tiramisu maak ik eigenlijk al een paar jaar en het is echt een succesrecept. Iedereen die het proeft vindt het heerlijk! Het is gemakkelijk voor te bereiden doordat het een tijdje in de koelkast moet opstijven. Je kunt de tiramisu maken in een grote schaal waar iedereen een stuk uit kan scheppen, of je maakt het in aparte glazen zoals ik deze keer heb gedaan. Dan maak je voor iedereen apart een toetje.

Het is het lekkerst om de lange vingers eerst apart met de wijn te besprenkelen, voordat je ze in de schaal doet. Als je de wijn over de lange vingers in de serveerschaal doet, kan het zijn dat je een overdaad krijgt van de wijn die in de schaal achterblijft. Mocht je geen alcohol willen gebruiken zou je de wijn kunnen vervangen voor een lekkere vruchtensap of door een beetje ranja.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 bakje aardbeien
 • 100 g poedersuiker + 2 el
 • 250 ml slagroom
 • 250 g mascarpone
 • 1 vanillestokje
 • 300 ml zoete witte wijn (Moscatel)
 • 1 pak lange vingers
 • ½ reep witte chocolade

Bereiding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker. Halveer de andere helft van de aardbeien en leg apart voor de garnering.

Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng de mascarpone met de vanille, 2 el wijn en de poedersuiker. Spatel vervolgens de slagroom erdoor tot het een glad mengsel is.

Leg de lange vingers in een grote schaal of op een bord en besprenkel met 150 ml wijn. Verdeel de lange vingers nu over de bodem van een grote schaal of meerdere kleine schaaltjes waarin je het gaat serveren. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Hierover schep je de aardbeienpuree. Leg nieuwe lange vingers in de resterende wijn en verdeel ze weer over de schaal. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.

Rasp de chocolade en verdeel het samen met de aardbeien over de tiramisu. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven en serveer!

Bron: gebaseerd op een recept uit Allerhande
 

Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

 

imagrs

2 Comments

caroline j den hertog

oktober 17 2014 Beantwoorden

lekker maar wel heel veel punten

  Lindsay

  oktober 17 2014 Beantwoorden

  Haha, ja dat wel! Maar af en toe moet dat kunnen toch ;)

Leave a Comment

Current month ye@r day *