Blog
Hartig partybrood_uitgelicht
25

sep13

Foodblogswap: Hartig partybrood
image_pdfimage_print

Vorige maand was het zo goed bevallen, dat ik deze maand weer meedeed aan de foodblogswap. Deze keer mocht ik koken van het blog van Marion: Marions Kitchen Stories. Op een druilerige zondag besloot Marion dat ze ‘iets anders’ nodig had. Ze kocht een hond, ging verhuizen en er kwam een nieuwe man in haar leven. Vooral door dit laatste stond ze weer vaker in de keuken en werd het tijd voor een blog. Marion schrijft op haar blog verhalen over haar verschillende keukens, ze deelt lekkere recepten, tips en trucs en er zijn veel brood recepten te vinden.

Aangezien Marions blog veel recepten voor het bakken van brood bevat, besloot ik hier een recept uit te kiezen. Ik kwam er al snel achter dat ik voor veel van de recepten een broodbakblik nodig had. Ik ben nog niet zo ervaren in het bakken van brood, dus dit had ik natuurlijk niet in huis. Toen kwam ik dit recept tegen voor een hartig partybrood. Het leek me ontzettend lekker en het zou ook nog eens in een cakeblik te bakken zijn. Dus dat werd het!
Het brood was erg lekker, wel wat veel voor 2 personen, en is voor een groot deel opgegaan.

Ik heb oude geraspte kaas en blokjes cheddar gebruikt door het beslag in plaats van alleen cheddar. Het brood was lekker met een beetje boter, maar ook met een plakje salami werkte het goed.

Judith van Judith in the kitchen kookte deze maand van mijn blog. Kijk op haar blog om te zien hoe ze de Texas Chili vond!

Ingrediënten

 • 415 gr bloem
 • 12 gr bakpoeder
 • 2,5 gr zout
 • 1,2 gr verse gemalen peper
 • 3 eieren
 • 78 cl volle melk
 • 78 cl olijfolie
 • 85 gr geraspte oude kaas
 • 60 gr cheddar in kleine blokjes
 • 80 gr gehakte verse kruiden ( bieslook, bladselderij, basilicum )
 • 80 gr walnoten, gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper in een kom en roer door elkaar. Doe de eieren in een ander kom en klop ze schuimig. Voeg de melk en de olijfolie toe aan de eieren en klop nog enkele minuten. Schenk dit mengsel over de bloem en roer met een spatel goed door.

Strooi de geraspte kaas, de blokjes kaas, de kruiden en de noten erbij en meng het door het deeg. Het is nu makkelijker om het met de hand te mengen en kneden. Kneed het tot een deegbal.

Vet een brood of cakevorm in en druk het deeg (dat nogal stug is) goed uit in de vorm. Bak het brood goudbruin in circa 35 minuten. Laat het buiten de oven 3 minuten afkoelen in de vorm. Ga voorzichtig met een mes langs de kanten en stort het deeg op een rooster.

Laat het afkoelen en serveer met wat boter.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *