Blog
Pompoensoep_GA1
24

sep13

Pompoensoep
image_pdfimage_print

Afgezien van de enkele zonnestraaltjes de afgelopen dagen, lijkt de herfst lijkt nu echt begonnen. Afgelopen week regende het veel en het was koud: tijd dus voor warme herfstige gerechten. Iets wat natuurlijk perfect past bij de herfst is pompoen. Hiermee kan je allerlei lekkere gerechten maken, maar wat is er nu lekkerder op een koude dag dan een kom hete soep. Daarom voor jullie dus het recept voor deze verwarmende pompoensoep.

De soep is lekker kruidig en in een half uur te maken. Het is geïnspireerd op een recept uit de allerhande met wat kleine aanpassingen. De soep is voor 4-5 personen ruim voldoende als voorgerecht, maar wil je het als hoofdgerecht eten kan je er met ongeveer 3 personen van eten.
Laat je niet afschrikken door het bereiden van een pompoen. Ook als je nog nooit pompoen(soep) hebt gegeten, moet je het zeker eens proberen. Het is erg lekker!

Ingrediënten

 • 1 kg pompoen (flespompoen)
 • 200 gr winterpeen
 • 1 ui
 • 1 L groentebouillon
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl komijn
 • ½ rode peper
 • 1 stukje foelie
 • 2 laurierblaadjes
 • 125 ml crème fraîche
 • Peper en zout

Bereiding

Schil de pompoen en verwijder het draderige binnenste. Snijd de pompoen in stukken. Schil ook de wortel en snijd deze in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de ui 1 minuut. Voeg de pompoen en wortel toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, laurier, rode peper, komijn en bouillon toe. Kook het geheel 20-25 minuten tot de pompoen helemaal gaar is.

Verwijder als alle groenten gaar zijn de laurierblaadjes en de foelie. Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveer in kommen met een lepel crème fraîche.

Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *