Blog
Rocky road brownie1
04

sep13

Rocky Road Brownies
image_pdfimage_print

Met deze variant van brownies maak je iedereen blij. Brownies zijn toch wel één van mijn favoriete toetjes/desserts. Eigenlijk kun je alles in de brownies doen wat je maar wilt, maar deze keer heb ik pecannoten, witte chocolade, gedroogde cranberries en marshmallows gebruikt. Vooral de topping met marshmallows vind ik heerlijk! De marshmallow krijgt een krokant laagje en is helemaal zacht van binnen. Als je wel eens marshmallows boven de barbecue hebt gehouden weet je wat ik bedoel.

Bak de brownie de eerste keer tot hij bijna gaar is en zet hem de tweede keer met topping nog 5 minuten in de oven. Als je niet alles in één keer op gaat maken kun je ook een deel beleggen met de topping en alleen dat deel in de oven doen. De volgende keer zet je dan de rest in de oven. Zo blijft het extra lekker.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g zachte boter
  • 200 g bruine suiker
  • 4 eieren
  • 60 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g pecannoten
  • 100 g witte chocolade
  • Handje gedroogde cranberries
  • Marshmallows
  • Extra nodig:
  • Browniebakvorm (ongeveer 20 x 25 cm)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de pure chocolade in stukjes en smelt deze au bain Marie. Laat wat afkoelen.

Doe de boter samen met de suiker in een mengkom en mix het goed door elkaar tot een schuimige massa. Klop de eieren een beetje los en voeg dit langzaam bij het botermengsel. Voeg als dit goed gemengd is de chocolade toe. Zeef als dit goed gemengd is de bloem en het cacaopoeder boven de kom en meng door elkaar.

Hak de noten en de witte chocolade grof en snijd grote marshmallows in stukjes. Meng de helft van alles door het beslag. Vet het bakblik in en beleg de bodem en twee zijden met bakpapier. Doe het mengsel in de vorm en zet in de oven.

Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat de brownies stevig aanvoelen. Een houten prikker hoeft er niet helemaal schoon uit te komen. Haal de brownies uit de oven en laat staan tot het moment dat je ze wilt gaan eten. Beleg ze dan met de rest van de pecannoten, cranberries, witte chocolade en marshmallows en zet nog 5 minuten op 180°C in de oven.

Snijd ze in stukjes en serveer!

Bron: geïnspireerd op een recept uit het kookboek Brownies van Linda Collister via Okoko recepten.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *