Blog
Guacamole
02

sep13

Guacamole
image_pdfimage_print

I love avocado! De lekkere romige smaak en structuur. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond! Één van de meeste bekende recepten met avocado is natuurlijk de guacamole. Guacamole is te maken in vele varianten, maar onderstaande is toch wel één van mijn favorieten. Het is ook lekker om er nog wat koriander aan toe te voegen.

Ondanks dat je limoen toevoegt kan de guacamole toch verkleuren. Maak de hem daarom kort van tevoren. Als je hem wat langer wilt bewaren kun je de pit van de avocado er tijdelijk in doen. Het zal dan minder snel verkleuren. Serveer het bij Mexicaanse gerechten of gewoon lekker bij de borrel als dip voor tortillachips.

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • ½ rode peper
  • ½ teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1/2 limoen
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de tomaat in kleine blokjes en had de knoflook en rode peper fijn. Snijd de avocado door, haal de pit eruit en halveer de helften nog eens. Trek nu gemakkelijk de schil van de kwarten avocado. Snijd de avocado in blokjes, doe het in een kom en prak fijn met een vork. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Voeg nu na de rode peper, knoflook, tomaat en naar smaak zout en (witte) peper toe. Proef goed en serveer met tortillachips.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *