Blog
proef eet
30

aug13

Proef-eet Enschede 2013
image_pdfimage_print

Dit weekend vindt weer de jaarlijkse Proef-eet plaats in Enschede. Dit is één van mijn favoriete evenementen en ik kan me er al weken op verheugen. Dit jaar is alweer de 28e editie en ook dit jaar doen er weer meer restaurants mee. Tijdens de Proef-eet staat de hele binnenstad vol met stands van restaurants uit de regio. Deze restaurants hebben een speciaal menu samengesteld van kleine gerechtjes die je voor een paar euro kunt komen proeven.
Er wordt betaald met duyten en voor 1 duyt betaal je € 1,25.

Dit jaar is er veel aandacht voor het milieu. Er wordt zo min mogelijk gebruik meer gemaakt van plastics, het afval wordt gescheiden ingezameld en er worden duurzame disposables gebruikt als karton.

Naast natuurlijk het eten van heerlijke gerechtjes, wordt er ook een entertainment programma verzorgd op verschillende podia binnen de stad. Ook is de smaak van Twente weer aanwezig, waar verschillende Twentse producten kunnen worden geproefd.

Net als de voorgaande jaren zullen er dit jaar weer een aantal prijzen worden uitgedeeld, zoals de gouden duyt voor beste restaurant en de zilveren duyt voor beste cateraar. Dit jaar bestaat de jury uit niemand minder dan Quintis Ristie, Pierre Wind, Sandra Ysbrandi en Dokter Oetker uit Duitsland. Daarnaast kan er gestemd worden voor de publieksprijs op www.proefeet.nl/stemmen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 31 augustus om 22.00 uur.

Natuurlijk ben ik gelijk vandaag gegaan en ik heb echt heerlijke dingen gegeten! Doordat het kleine gerechtjes zijn kun je ook lekker veel proeven. Mijn favorieten waren toch wel de kerrie-appelsoep met crostini van gerookte kip en avocado van De Tropen en de Guinness Lamb stew van Big Belly’s tavern. Daarnaast heb ik nog twee heerlijke toetjes gegeten: Aardbeien met sabayon van Licor 43 en arretjescake van witte chocolade en speculaas. Vooral deze laatste was erg geslaagd! Verder natuurlijk nog wat gerechtjes gegeten en drankjes gedronken, zoals een Twentse buffelburger en een Hugo. De sfeer is altijd erg goed en als je tijd hebt kan ik je zeker aanraden om wat lekkere hapjes te gaan proeven!

De Proef-eet vindt plaats op vrijdag 30 augustus van 17.00-23.00, zaterdag 31 augustus van 12.00-23.00 en zondag 1 september van 12.00-21.00. Voor meer informatie en het programmaboekje met alle gepresenteerde gerechten kijk op www.proefeet.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *