Blog
Clubsandwich kip avocado bacon_uitgelicht
28

aug13

Clubsandwich met kip, bacon en avocado
image_pdfimage_print

De scholen zijn weer begonnen en ook voor veel werkende mensen loopt de vakantie aan zijn einde. Dat betekent dat ook de broodtrommels weer gevuld moeten worden. Natuurlijk heb je niet altijd zin in die boterham met kaas tussen de middag. Verwen jezelf daarom voor de verandering eens een keer en maak deze heerlijke sandwich met kip en avocado!

Dit recept is voor 2 personen. Voor meerdere personen verdubbel je de hoeveelheden gewoon. Ik heb lekker donkerbruin brood en veldsla gebruikt. Je kunt hier natuurlijk volop mee variëren, dus neem bijvoorbeeld wit brood en rucola als je dat lekkerder vind.
Natuurlijk is deze sandwich ook heerlijk voor thuis. Zelfs voor een warme dag waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan is dit een heerlijke avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 6 bruine boterhammen
  • 4 plakjes bacon
  • ½ avocado
  • ½ rode ui
  • Handje sla
  • 2 eieren
  • 1 el mosterd
  • 2 el crème fraîche
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding

Bestrooi de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder. Verhit wat olie in de pan en bak de kipfilet in 6 minuten op middelhoog vuur gaar. Laat tot gebruik rusten in aluminium folie.

Bak de bacon in een droge pan tot deze knapperig en bruin is. Snijd de ui in dunne ringen en de avocado in plakjes. Kook de eieren tot de gewenste garing en snijd ze in plakjes.

Snijd de kipfilet in plakjes en rooster de boterhammen. Meng ondertussen de mosterd door de crème fraîche. Leg twee boterhammen naast elkaar en besmeer ze met de mosterdsaus. Verdeel hierover achtereenvolgens de sla, kipfilet en rode ui. Leg hierop weer een boterham die je besmeerd met de mosterdsaus. Verdeel hierover de bacon, avocado en het ei. Dek af met de laatste boterham.

Steek er satéprikkers in en snijd voor het serveren diagonaal door.

Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *