Blog
Salade met aardbeien en mozzarella_uitgelicht
24

aug13

Salade met aardbeien en mozzarella
image_pdfimage_print

Vandaag kocht ik op de markt een doos met heerlijke aardbeitjes. Natuurlijk zijn aardbeien lekker in toetjes, smoothies of gewoon zo uit de hand, maar ze zijn ook super lekker in een salade!

Dit recept is heel simpel, maar de smaak is geweldig. Het lekkere zoete van de aardbeien met de balsamico is een goede combinatie met de romige mozzarella. De pijnboom- en pompoenpitten zijn er lekker krokant bij. Mocht je nog wat extra’s willen toevoegen, zou je nog wat plakjes rauwe ham door de salade kunnen doen. Eet het als bijgerecht naast het hoofdgerecht of als voorgerecht of lunch.

Ingrediënten

  • Sla (veldsla of gemengde sla)
  • ½ bakje aardbeien
  • 1 bol mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • Handje pompoenpitten
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Snijd grote aardbeien in vieren. Bestrooi ze royaal met zwarte peper en besprenkel ze met de balsamico azijn. Zorgt dat alle aardbeien bedekt zijn. Laat een half uur marineren.

Verhit een pan zonder boter of olie. Doe de pitten in de pan en rooster ze tot de bruin zijn. Houd de pan goed in beweging om aanbranden te voorkomen. Haal de aardbeien uit de marinade. Voeg wat zout toe aan de marinade en 1-2 el olijfolie. Meng hier de sla doorheen en leg de sla op een schaal. Verdeel de aardbeien, mozzarella en pitten eroverheen en serveer.

imagrs

1 Comments

Jenna

augustus 29 2016 Beantwoorden

Wat is dit gerechtje superlekker! Ik heb er juist nog kip bijgevoegd en het is suuuuuperlekker!

Leave a Comment

Current month ye@r day *