Blog
Courgettesoep_uitgelicht
21

aug13

Courgettesoep
image_pdfimage_print

Dit soepje maak je in 20 minuten en is echt verrukkelijk! Het is voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht en voor zeker 6 personen als voorgerecht.

Een lekkere en leuk uitziende variant op dit gerecht is een courgette cappuccino. Klop hiervoor wat slagroom lobbig. Serveer de soep in glaasjes, lepel er wat room op en maak af met wat fijngesneden bieslook. Laat in deze variant eventueel de roomkaas weg bij de soep.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 L groente (of kip) bouillon
  • 100 gr roomkaas
  • Peper en zout

Bereiding

Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin 3-4 minuten de uien en knoflook met wat zout.

Snijd ondertussen de courgettes in stukjes. Voeg deze toe aan de uien en knoflook en bak nog 1 minuut mee. Scheur de basilicum in kleinere stukjes. Voeg de bouillon en basilicum aan de courgette toe en laat 10 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer tot hij mooi glad is. Voeg nu de roomkaas toe en laat in de soep smelten. Ga eventueel nog even met de staafmixer door de soep om alle klontjes te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Snijd voor bladerdeegstengels plakjes bladerdeeg in stroken, bestrijk met een beetje losgeklopt ei en bestrooi met kaas en sesamzaadjes. Zet 15 minuten in de oven en klaar zijn je heerlijke zelfgemaakte stengels!

Bron: geïnspireerd op een recept van AH

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *