Blog
Jamiemagazine_uitgelicht
19

aug13

Jamie magazine Family special (+ Macaroni met kaas recept!)
image_pdfimage_print

Jamie magazine bracht afgelopen week een speciale editie uit: Jamie magazine Family! Ik was één van de gelukkigen om deze special te mogen reviewen, dus viel hij afgelopen week ook bij mij op de mat. Deze speciale editie staat in het teken van koken en eten met jonge kinderen en hij staat vol met recepten en tips voor het hele gezin.
Aangezien ik zelf geen kinderen heb en eigenlijk ook bijna nooit kook voor kinderen, vroeg ik mij af of deze special wel aan mij besteed zou zijn. Toch was ik erg nieuwsgierig en ik werd zeker niet teleurgesteld. Geen recepten voor poffertjes en broodjes knakworst, maar heerlijke gezonde recepten waar volwassenen net zo van zullen genieten als de kids. Zo staan er bijvoorbeeld lekkere varianten in voor zelfgemaakte popcorn. Dat vindt toch iedereen lekker!?

Er wordt in dit magazine veel aandacht besteed aan gezond eten zonder te veel pakjes en zakjes. Zo staat er een artikel in over het belang van het drinken van water in plaats van alle frisdranken en vruchtensappen vol met suiker. Daarnaast vind je ook een groot artikel over de gevaren en effecten van suiker. Naast lekker is het magazine dus ook nog informatief!

Wat ik zelf een erg leuk stuk vind is: ‘Out of the box’. In dit artikel worden gezonde recepten gegeven voor tussendoortjes en andere snacks om de broodtrommel mee te vullen. Zo staan er recepten in voor mueslirepen met stroop en maïsmuffins met bieslookboter. Van deze recepten ga ik er zeker nog wat uitproberen, want hoe leuk is het om eens een keer wat anders mee te nemen dan een boterham met kaas.

De special staat verder bomvol met recepten: er komen heerlijke pastarecepten voorbij, vega-recepten, recepten met verschillende soorten granen en heerlijke comfort food recepten waarbij natuurlijk is gelet op de hoeveelheid vet. Daarnaast vind je aan het eind van het magazine lekkere gerechten voor doordeweeks.

Jamie magazine Family is een heel leuk magazine voor ouders en kinderen, maar eigenlijk ook voor iedereen die van lekker gezond eten houdt! Natuurlijk heb ik een recept uit deze special getest, waarvan jullie het recept hieronder vinden.

Het recept dat ik uit deze editie heb geprobeerd was de macaroni met kaas. Na een ontspannen zondag hadden we echt zin in comfort food en daar is een mac ’n cheese natuurlijk ideaal voor. Deze variant is minder vet door het gebruik van cottage cheese. Dus een stuk verantwoorder! We vonden het een heel geslaagd gerecht, dat zeker vaker bij ons op tafel komt!

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 1 tl boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g spinazie
  • 3 el bloem
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g cottage cheese
  • 75 g oude kaas, geraspt
  • 50 g parmezaan, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

Smelt de boter op matig vuur. Doe de knoflook erbij en bak ongeveer 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe en 1 el water. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de spinazie zo in 5 minuten slinken. Giet af en druk het overtollige vocht eruit.

Klop in een andere pan boven laag vuur de bloem door de melk. Roer goed tot een gladde saus. Voeg de laurierblaadjes toe en flink wat zwarte peper. Breng onder voortdurend kloppen aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder regelmatig roeren een paar minuten koken tot hij indikt. Haal dan de pan van het vuur en verwijder de laurier.

Maal de cottage cheese fijn in een blender tot het helemaal glad is. Roer hem dan door de melksaus, samen met het grootste deel van de oude kaas en de helft van de parmezaan. Meng de saus door de gekookte pasta en voeg een beetje kookvocht toe als het te droog lijkt.

Schep de pasta in een ovenschaal van ongeveer 20×26 cm, meng de spinazie erdoor en bestrooi met de resterende oude kaas en parmezaan. Bak 30-35 minuten in de oven tot de pasta goudbruin is en bubbelt.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *