Blog
Krabkoekjes2
17

aug13

Krabkoekjes met limoensaus
image_pdfimage_print

Een hele tijd geleden maakte ik al eens een variant van deze krabkoekjes. Na ze nu een paar keer te hebben geprobeerd, met positieve reacties van mijn testpersonen, heb ik hier voor jullie het recept voor deze heerlijke krabkoekjes. Het recept heb ik nog iets aangepast, waardoor ze nog lekkerder zijn!

Je kunt voor de koekjes verse krab gebruiken, maar ook krab uit blik of surimi voldoet. Ik had deze keer alleen surimi tot mijn beschikking, dus heb ik dat gebruikt. De smaak was in ieder geval heerlijk. Vooral ook de combinatie van de koekjes met de romige limoensaus.

Met dit recept maak je ongeveer 12 koekjes, natuurlijk afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Het is een heerlijk voorgerecht, maar het kan ook prima als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

Ingrediënten

  • 200 gr krabvlees (vers/surimi)
  • 4-5 plakken wit brood
  • 100 ml melk
  • 3 el mayonaise
  • ¼ rode peper
  • 1 limoen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 bosje peterselie
  • 125 ml crème fraîche
  • Peper en zout

Bereiding

Doe de crème fraîche in een kom en rasp de schil van 1 limoen erboven. Roer het goed door en zet in de koelkast tot gebruik. Doe het sap van de limoen in een andere kom.

Haal de korstjes van het brood en overgiet het met melk. Snijd het krabvlees of de surimi in kleine stukjes en doe het in de kom bij het limoensap. Snipper de sjalot heel fijn en hak de rode peper en peterselie. Doe ook dit in de kom. Voeg hierbij nog de mayonaise. Knijp zoveel mogelijk vocht uit het brood en voeg het bij het mengsel in de kom. Voeg zoveel brood toe dat het een mooi geheel wordt. Als het dus erg los is voeg je nog wat brood toe. Breng op smaak met zout en peper en meng het goed.

Vorm van het mengsel platte koekjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de koekjes in 3 minuten per kant bruin. Serveer met de limoensaus.

Bron: gebaseerd op een recept uit het kookboek van Noëmie André via Okoko recepten

imagrs

4 Comments

Svetlana Driesen

oktober 15 2014 Beantwoorden

Was heel lekker en goed gelukt, mijn vriend en ouders vonden het zeer geslaagd. Ik had mijn slagroom opgeklopt maar niet te stijf,en samen met de zeste had ik er ook nog wat sap van de limoen bij gedaan,was heel fris erbij.
Dankjewel voor het lekkere receptje!

    Lindsay

    oktober 16 2014 Beantwoorden

    Leuk om te horen Svetlana! Ben blij dat het in de smaak viel

Marie

november 14 2014 Beantwoorden

Hoi,
Ik heb deze koekjes al twee keer gemaakt en beide keren waren echt heerlijk. Ze worden door gasten heel goed ontvangen.
Maar ik heb een vraag. Allebei de keren vond ik het erg lastig om de koekjes te maken (in vorm te drukken) ze waren namelijk erg plakkerig. Hoort dat zo of is er iets wat ik daaraan kan doen?
Bedank alvast!
Groet, Marie

    Lindsay

    november 14 2014 Beantwoorden

    Hoi Marie,
    Wat leuk dat ze zo goed worden ontvangen! Als ik de koekjes maak zijn ze ook redelijk plakkerig, dus het hoort wel een beetje zo. Je kunt eventueel wat extra brood toevoegen of een beetje paneermeel. Zorg er ook voor dat er niet te veel melk meer aan het brood hangt. Groetjes!

Leave a Comment

Current month ye@r day *