Blog
Frittata paprika geitenkaas
12

aug13

Frittata met paprika en geitenkaas
image_pdfimage_print

Frittata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt en is ontstaan uit armoede. Je kunt namelijk in een frittata alle restjes kwijt die nog over zijn en in de koelkast liggen. Alles kan erin: pasta, groenten, aardappel. Deze variant is gemaakt met paprika, uien en geitenkaas, maar leef je uit en voeg je eigen favoriete ingrediënten toe.

De frittata wordt meestal gemaakt in een koekenpan. Het mengsel wordt dan op laag vuur gebakken tot het geheel gestold is en soms daarna nog even onder de grill gezet. Ik heb deze keer de frittata in de oven bereid. Het is erg gemakkelijk en je hebt er geen omkijken naar. Hij laat ook erg mooi los uit de ovenschaal.

Probeer dit recept eens uit en laat me weten wat je ervan vond en of je zelf nog andere lekkere variaties hebt!

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • Scheutje room
  • 4 takjes tijm
  • 2 el gehakte oregano
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit olie in de pan, bestrooi de ui, knoflook en paprika met een beetje zout en bak 5 minuten.

Klop de eieren los in een kom met een scheutje room. Ris de tijm en doe dit samen met de oregano door de eieren. Meng de gebakken uien en paprika erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°. Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de geitenkaas in stukjes over de schaal. Zet de schaal in de oven en bak 20 minuten. Haal de frittata uit de ovenschaal door hem om te keren met een bord of snijplank en keer hem dan weer om, zodat de mooie kant boven ligt.

Serveer met vers brood en/of een frisse salade.

Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *