Blog
Quinoa met gegrilde groente
09

aug13

Quinoa met gegrilde groente
image_pdfimage_print

Quinoa is een plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. De zaden van deze plant zijn de voedselbron die wij kennen als quinoa. De laatste jaren is het steeds hipper geworden en zijn steeds meer mensen het gaan eten. Het is dan ook erg gezond: quinoa is rijk aan eiwitten en bevat veel vitaminen en mineralen. Je spreekt het overigens niet uit als ‘kienooa’, maar als ‘kien-wah’.

Quinoa wordt vaak gegeten als een vervanging voor rijst of couscous. Je kunt er dus alle kanten mee op. Het is warm te eten, maar ook koud als een salade. Ook is er quinoameel te koop en gepofte quinoa.

Eet deze variant met gegrilde groente lauwwarm. Door de tomaten wordt het geheel lekker sappig. Hak de rozemarijn wel goed fijn. Als je hiervan een groot stuk in je mond krijgt is dit niet lekker, en het kan ook nog eens heel scherp zijn.

Ook als je nog nooit quinoa hebt gegeten moet je dit zeker eens uitproberen. Het is niet moeilijk te maken, erg gezond en ook heel lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr quinoa
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 3-4 (cocktail) trostomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el tijm
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten en de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 30 minuten tot de tomaten en de knoflook zacht zijn.

Spoel de quinoa goed om met water. Kook het daarna 15 minuten in de groentebouillon. Snijd de paprika en courgette in plakken en bestrijk licht met olie en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm de grillpan of contactgrill en grill de groentes tot ze gaar zijn.

Doe de quinoa in een schaal. Snijd de tomaten in stukken en doe deze door de quinoa. Als de tomaten lekker zacht zijn, mengen ze zich door de quinoa als een saus. De knoflook is nu ook zacht geworden. Knijp deze uit boven de quinoa en meng het er goed door. Hak de olijven grof en voeg deze samen met de tijm en rozemarijn toe aan het mengsel. Voeg als laatst nog de gegrilde groenten toe en proef goed of er nog peper of zout aan de quinoa moet worden toegevoegd.

Serveer lauwwarm als lunch of als hoofdgerecht eventueel met een stukje vlees of vis.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *