Blog
Bladerdeegpizza brie parmaham2
05

aug13

Bladerdeegpizza met courgette, brie en parmaham
image_pdfimage_print

Deze bladerdeegpizza is een lekkere en makkelijke variatie op de gewone pizza. Je kunt de pizza rond maken, maar ook een grote rechthoekige pizza voor meer personen. Deze keer heb ik een ronde pizza gemaakt. Het vult behoorlijk, dus heb je meer dan genoeg voor 2 personen.

Ik had in de koelkast nog een stuk brie en rucola liggen en ik had zin in een bladerdeegtaart/pizza. Met een beetje experimenteren bedacht ik uiteindelijk dit recept met courgette en parmaham. We hebben echt gesmuld! Het was een super lekkere smaakcombinatie en ik zal het zeker nog eens maken. Daarom voor jullie hier het recept. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • ½ punt brie
  • 4 plakjes parmaham
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ui
  • Handje rucola
  • ½ tl nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover de plakjes bladerdeeg. Zorgt dat de randjes overlappen en druk dit goed aan tot 1 grote lap. Dit werkt voor zowel een ronde als een rechthoekige bakplaat. Bij een ronde bakplaat kun je de randjes wat bijsnijden.

Prik gaatjes in het bladerdeeg zodat het niet te veel gaat rijzen. Leg de plaat in de oven en bak 25 minuten. Let wel op dat de bodem niet te donker wordt. Het is de bedoeling dat je de bodem gaar bakt.

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Snijd de brie in plakken. Meng de crème fraîche met peper, zout en nootmuskaat en verdeel dit over de gebakken bladerdeegbodem. Leg hierop de ui, courgette en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de brie erop en bak het geheel nog eens 15 minuten.

Haal de bladerdeegpizza uit de oven en verdeel er de plakjes parmaham en rucola overheen.

imagrs

1 Comments

Esther

augustus 14 2013 Beantwoorden

Heb hem deze week gemaakt, heb de hele bakplaat gebruikt, hij viel goed in de smaak want hij was
helemaal op, superlekker!!!!

Leave a Comment

Current month ye@r day *