Blog
Caprese
01

aug13

Caprese
image_pdfimage_print

Salade caprese is een traditioneel Italiaans voorgerecht bestaand uit tomaten, mozzarella en basilicum. Ik vind het heerlijk om hier ook nog balsamicoazijn aan toe te voegen. Omdat het een simpele salade is met weinig ingrediënten, is het belangrijk om goede producten te gebruiken. Neem de lekkerste tomaten en mozzarella die je kunt krijgen en gebruik goede olijfolie extra vierge.

Caprese kun je natuurlijk ook als bijgerecht eten naast het hoofdgerecht, als lunch of als salade bij de barbecue. Wat ook een erg lekkere variatie is, is een bruschetta caprese. Gril hiervoor plakken stokbrood in de grillpan of op de barbecue en wrijf er eventueel een teentje knoflook overheen. Leg hierop de salade en klaar is je bruschetta!

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Paar blaadjes basilicum
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal. Sprenkel er lekkere olijfolie en balsamicoazijn over. Bestrooi met peper en zout en maak af met wat blaadjes basilicum.
Leg de caprese ook eens op een gegrild stokbroodje voor een bruschetta caprese.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *