Blog
Cupcakes witte choco limoen_GA1
29

jul13

Cupcakes met limoen en witte chocolade
image_pdfimage_print

Het bruiloft seizoen is weer in volle gang en bij een bruiloft hoort natuurlijk ook taart! Bruidstaarten kan je in alle soorten en maten krijgen, maar wat je tegenwoordig steeds vaker ziet zijn cupcakes. Deze kleine gebakjes zijn zeer geliefd doordat iedereen zijn eigen taartje heeft, ze in verschillende smaken te maken zijn en omdat ze er natuurlijk ontzettend leuk uitzien.

Om toch het traditionele aansnijdmoment niet te missen kun je er een kleinere taart bij zetten om aan te snijden of je neemt beide een cupcake in de hand, haakt je armen in elkaar en neemt zo een hap. Ook erg leuk!

Het is natuurlijk het leukst om de cupcakes in de stijl van jullie bruiloft te (laten) maken, maar bij deze alvast wat inspiratie. De cupcakes zelf zijn gemaakt met limoen en witte chocolade. Het frisse van de limoen gaat heerlijk samen met de stukjes witte chocolade. De topping heb ik gemaakt met rolfondant. Dit heeft verder geen uitgesproken smaak, het is alleen zoet.

Ook als je nog lang niet gaat trouwen of natuurlijk als getrouwd bent, zijn deze cupcakes erg leuk om te maken. Ze zijn heel lekker van smaak en je kunt je lekker uitleven met de versiering. Maak ze bijvoorbeeld eens voor een feestje of gewoon lekker voor je gezin!

Ingrediënten

 • 125 gr roomboter
 • 125 gr zelfrijzend bakmeel
 • 125 gr suiker
 • 2 eieren
 • 3 el Griekse yoghurt
 • 2 limoenen
 • 150 gr witte chocolade
 • Wit en zwart rolfondant
 • Zilveren decoratiebolletjes
 • 3 el jam
 • Poedersuiker
 • Verder nodig:
 • Cupcake bakvorm voor 12 cupcakes
 • Witte cupcakepapiertjes
 • Geodriehoek of liniaal
 • Uitsteekvorm 6-7 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter in een beslagkom en voeg al mixend de suiker beetje bij beetje toe. Mix dit tot het een romig, luchtig geheel is. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ook deze tussendoor goed door het beslag. Doe nu hetzelfde met het bakmeel. Mix als dit allemaal goed gemengd is de yoghurt nog door het beslag en meng het op middelhoge snelheid nog 1 minuut goed door elkaar tot het een luchtig glad beslag is. Hak de witte chocolade grof en rasp de schil van 2 limoenen. Spatel dit door het beslag.

Leg de vormpjes in de bakvorm en vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. Dit gaat het makkelijkst met twee lepels of een ijsschep. Zet de vorm voor 20-25 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de cupcakes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes gaar. Als er nog beslag aanzit laat je de cupcakes nog een paar minuten bakken.

Als de cupcakes erg bol zijn geworden leg je er gelijk als ze uit de oven komen even een snijplank op. De cupcakes worden dan weer plat en zijn gemakkelijker te versieren.

Voor de topping:

Strooi poedersuiker over het aanrechtblad en leg de witte rolfondant erop. Rol het uit tot een lap met een dikte van ongeveer 2 mm. Steek hier 12 rondjes uit en leg ze op een bakpapiertje.

Maak nu het kusseneffect in de cupcakes met een schone geodriehoek. Hiermee is gemakkelijk een gelijke afstand tussen de lijntjes te meten. Druk voorzichtig met de geodriehoek in de fondant. Zorg dat je er niet doorheen gaat. Als je de ruitjes hebt gemaakt druk je in ieder kruispunt een zilveren bolletje.

Om bloemetjes te maken neem je de zwarte fondant en maak hiervan een bolletje van ongeveer 2 cm. Druk hem in het midden in (met een prikker of met speciale modelleertools) en knip hem vijf keer in met een klein schaartje. De tussengelegen stukjes kun je nu met de hand vormen tot bloemblaadjes. Leg in het midden een zilveren bolletje aan plak het op de witte fondant. Gebruik eventueel een heel klein beetje water om het bloemetje op te plakken.

De topping kun je op de cupcake vastplakken met een beetje jam of eventueel wat botercrème.

Dit artikel verscheen ook op giftavenue.nl

 

imagrs

2 Comments

Alie

juli 29 2013 Beantwoorden

lekker hoor ga deze een keer uit proberen :D

  Lindsay

  augustus 1 2013 Beantwoorden

  Wat leuk! Laat me weten hoe je het vond :D

Leave a Comment

Current month ye@r day *