Blog
Gazpacho
25

jul13

Gazpacho
image_pdfimage_print

Gazpacho is een koude soep gemaakt van verschillende groenten en kruiden en komt uit Spanje. De soep wordt koud gegeten, eventueel zelfs met ijsblokjes. Meestal wordt de gazpacho gemaakt met tomaat als hoofdbestanddeel, maar je ziet vele variaties.

Dit recept is op basis van tomaat, groene paprika en komkommer. Het wordt op smaak gebracht met gerookt paprikapoeder en sherryazijn. De sherryazijn geeft een heerlijke smaak aan de gazpacho. Mocht je dit niet hebben, dan kun je ook rode wijnazijn gebruiken.

Zorg dat je de soep ijskoud serveert, dus geef hem even de tijd om in de koelkast te rusten. Gazpacho is heerlijk met deze warme dagen en je hoeft geen uren in de keuken te staan. Zo is het de perfecte manier om je vocht- en vitaminegehalte op peil te houden!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 800 gr tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • Scheut sherryazijn
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Ontvel de tomaten door een klein kruisje aan de onderkant te maken en ze vervolgens te overgieten met kokend water. Laat ze zo even staan en leg ze dan in koud water. Het vel is er nu heel gemakkelijk af te halen.

Houd 1 tomaat achter en ¼ van de komkommer en de paprika. Snijd de rest van de groenten in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper. Doe alles bij elkaar in de keukenmachine of blender. Voeg de sherryazijn, olijfolie en paprikapoeder toe en mix goed. Breng op smaak met peper en zout.

Haal het geheel nog een keer door een zeef om een wat gladdere soep te krijgen en zet het vervolgens in de koelkast om goed koud te worden.

Snijd ondertussen de rest van de groente in kleine blokjes ter garnering. Serveer de gazpacho koud met de gesneden groenten en vers brood.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *