Blog
Smokey bbqsaus
21

jul13

Smokey Barbecuesaus
image_pdfimage_print

Probeer vanavond bij de barbecue deze zelfgemaakte saus eens! Hij is zo gemaakt en vele malen lekkerder dan een barbecuesaus uit de supermarkt. Doordat je gerookte paprikapoeder gebruikt krijgt de saus een lekkere rooksmaak.

Met dit recept maak je ongeveer 250-300 ml saus. In een afgesloten fles in de koelkast kun je de saus nog zeker een week bewaren. Ik heb voor dit recept wat grovere mosterd gebruikt, waardoor je wat puntjes in de saus ziet zitten. Als je een gladde Franse mosterd gebruikt krijg je ook een mooie egale saus.

Ingrediënten

  • 200 ml tomatenketchup
  • 200 ml water
  • 25 ml worcestershire saus
  • 1 el mosterd
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • Paar takjes tijm

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar in een pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken tot een mooie glanzende saus. Verwijder de tijm. Voeg wat water toe als de saus te dik is geworden.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *