Blog
Gnocchi met salami en cherrytomaten
16

jul13

Gnocchi met cherrytomaten en salami
image_pdfimage_print

Al meerdere malen heb ik gnocchi gegeten, maar nog nooit had ik het zelf gemaakt. Het was wel even wat werk, maar het was het echt waard. De smaak van de gnocchi was zo lekker dat je eigenlijk niet veel saus nodig hebt. Met alleen een beetje boter en parmezaan was het ook heerlijk geweest. Deze keer heb ik ze geserveerd met salami, knoflook en cherrytomaten. Het was een erg lekkere combinatie en daarom deel ik dit recept graag met jullie. Dit recept geeft gnocchi voor 3-4 personen. Wij eten meestal maar mijn z’n tweeën, dus heb ik de helft ingevroren. Het is dan het makkelijkst om de gnocchi eerst los van elkaar op een plaatje aan te vriezen en ze daarna pas samen in een diepvrieszakje te doen. Zo plakken ze niet aan elkaar.

Een andere manier om gnocchi te serveren is om ze even te bakken in een koekenpan. Ze krijgen dan een krokant laagje met een zachte vulling. Dit is ook verrukkelijk en dit zal ik een andere keer eens aan jullie laten zien.

Geniet nu van deze lekkere gnocchi en eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 500 gr kruimige aardappels
 • 150 gr bloem
 • 1 ei
 • 100 gr Parmezaanse kaas
 • 1 tl nootmuskaat
 • ½ bakje cherrytomaten
 • 50 gr salami
 • 1 flinke teen knoflook
 • ½ rode peper
 • 2 el gehakte (blad)peterselie
 • Peper en zout

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze 10 minuten uitdampen en afkoelen. Stamp ze vervolgens fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper. Zorg ervoor dat er geen stukjes meer in zitten.

Begin met het mengen van 100 gr bloem en 1 ei door de aardappels. Meng hierdoor naar smaak zout, nootmuskaat en ongeveer 70-80 gr Parmezaanse kaas. Voeg geleidelijk de overige 50 gram bloem toe totdat het een mooi deeg is dat niet te veel meer plakt.

Strooi bloem over het aanrecht en leg het deeg hierop. Verdeel het in 4 gelijke stukken. Pak het eerste stuk en verdeel dit weer in tweeën. Maak hiervan twee lange rollen met 1-2 cm doorsnede. Snijd deze rollen in kleine stukjes ter grootte van de gnocchi die je wilt hebben. Om ze mooier te maken kun je de stukjes even in ovale vorm rollen. Maak er daarna met een vork inkepingen in.

Zorg ervoor dat je tijdens het vormen van de gnocchi genoeg bloem gebruikt om het plakken tegen te gaan. Herhaal deze handelingen tot al het deeg gebruikt is. De gnocchi kun je tot gebruik bewaren in de koelkast.

Halveer de cherrytomaten en snijd de salami in dunne plakjes en halveer ook deze. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de salamiplakjes. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg nog wat zout en peper toe en bak op het laatst de cherrytomaten nog een minuutje mee.

Kook ondertussen de helft van de gnocchi. De rest kun je invriezen of in de koeling bewaren. Doe ze in het kokende water en kook voor 1-2 minuten. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven, dus schep ze met een schuimspaan uit het water als ze gaar zijn.

Voeg de gnocchi bij de salami en cherrytomaten en schep even om. Serveer de gnocchi met gehakte bladpeterselie en extra Parmezaanse kaas.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *