Blog
Hugo en icetea_GA
15

jul13

Zomerse drankjes: Hugo en Home made ice tea
image_pdfimage_print

Nu het toch eindelijk lekker weer is geworden, heb ik deze keer twee heerlijke zomerse drankjes voor jullie. De één met alcohol en de andere zonder. Probeer ze uit en geniet ervan!

Hugo

Eigenlijk hoorde ik dit jaar pas voor het eerst van Hugo. Overal zag ik hem voorbij komen: internet, twitter, facebook. Natuurlijk moest ik hem ook eens proberen en ik snap nu zeker waarom hij zo populair is. Het is een heerlijke cocktail voor zomeravonden in de tuin of op het balkon.
Hij wordt gemaakt met vlierbloesem en prosecco en komt oorspronkelijk uit Noord-Italië. Vervang voor een alcoholvrije variant de prosecco volledig door bruiswater.

Ingrediënten:

 • 2-3 cl vlierbloesemsiroop
 • 150 ml prosecco
 • Scheutje bruiswater
 • Limoen
 • Munt
 • IJs

Maak de Hugo in grote wijnglazen. Doe wat ijsblokjes in het glas en voeg de vlierbloemsemsiroop erbij. Voeg hierna de prosecco, limoen en munt toe. Roer even en voeg om het wat lichter te maken een scheutje bruiswater toe.

Ice Tea

Maak met dit recept een grote kan ijsthee om op warme dagen van te genieten. Extra zoeten van de thee is door de cassis eigenlijk niet meer nodig. Mocht je het toch nog zoeter willen kun je wat honing toevoegen. Als je dit toevoegt als de thee nog warm is lost het beter op.

Ingrediënten:

 • 250 ml cassis
 • 750 ml water
 • 2 zakjes earl grey thee
 • Citroen
 • IJs

Kook het water en zet er thee van met twee zakjes thee. Haal de zakjes eruit als de thee sterk genoeg is. Zorg ervoor dat het niet te donker wordt, want dan kan de ijsthee erg bitter worden. Meng het met de cassis en de in plakjes gesneden citroen. Voeg flink wat ijs toe en laat het in de koelkast staan tot gebruik.

Dit artikel verscheen ook op www.giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *