Blog
Avocadosoep
10

jul13

Koude Avocadosoep
image_pdfimage_print

Deze soep is ideaal voor en warme dag waarop je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. De soep is lekker pittig van smaak, maar tegelijk ook verkoelend door de yoghurt. Vooral de knapperige tortillachips vind ik er heerlijk bij.

Dit recept komt uit Jamie Magazine nr. 14. In dit recept wordt een milde groene chilipeper door de soep gebruikt. Dit kon ik echter niet vinden, dus heb ik een rode peper gebruikt. Doseer zelf hoeveel je door de soep wilt doen. Een halve peper geeft al behoorlijk veel pit.

Het gerookte paprikapoeder heb ik gekocht bij Dille&Kamille. Dit poeder heeft een lekkere rooksmaak en maakt de chips echt heerlijk.

Voor 2 personen is dit recept voldoende voor het avondeten. Als je het als voorgerecht wilt eten kun je er zeker met 4 personen van eten. Een koude soep klinkt misschien wel een beetje vreemd, maar probeer het gewoon een keer uit; het is echt lekker!

Ingrediënten

 • 1 avocado
 • 250 ml koude groentebouillon
 • 200 ml yoghurt
 • 1 komkommer
 • 3 lente-uitjes
 • 3 el gehakte koriander
 • 1 rode peper
 • 1 limoen
 • Bieslook
 • ½ tl gerookt paprikapoeder
 • 2 tortilla’s
 • 1 el olijfolie
 • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijfolie met het paprikapoeder. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de olie en leg ze op een bakplaat. Bak ze 5-7 minuten in de oven totdat ze krokant zijn.

Snijd de avocado in stukjes. Schil de komkommer en snijd de helft in stukken. Snijd ook de lente-uitjes in stukjes en hak een halve rode peper fijn. Voeg in een blender of keukenmachine de bouillon, yoghurt, avocado, komkommer, lente-ui, koriander en rode peper en pureer glad. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Laat afgedekt afkoelen in de koelkast.

Snijd voor de garnering de rest van de komkommer in blokjes, de rest van de rode peper in plakjes en snijd de bieslook. Serveer de koude soep met deze garnering en maak af met de in stukjes gebroken tortilla’s.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *