Blog
Salade met gegrilde kip en spekjes
04

jul13

Salade met gegrilde kip, spekjes en boursin
image_pdfimage_print

Vandaag een leuk recept voor een lauwwarme maaltijdsalade. Na één bordje van deze lekkere salade zit je helemaal vol, dus je hoeft niet bang te zijn dat alleen salade te weinig zal zijn. Dit recept is gebaseerd op een gerecht van het programma ‘De makkelijke maaltijd’ van 24Kitchen. Ik zag dit recept deze week voorbij komen op de app en het leek me gelijk lekker om eens te proberen. Ik heb een aantal kleine aanpassingen gemaakt, zoals het gebruik van lekkere krokante romaine sla.

In het oorspronkelijke recept worden boursin mini’s gebruikt. Nu leek mij dit erg handig, maar op dat moment lag het niet in de winkel. Daarom heb ik maar een kleine verpakking boursin gebruikt en deze in kleine stukjes gebroken. Je hebt dan niet eens de hele verpakking nodig.

Het is echt een heerlijke salade en Hein en ik hebben er van genoten. Ik hoop dat ik jou ook geïnspireerd heb en dat je deze salade eens uitprobeert!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 kropje mini-romaine sla
 • ½ bakje cherrytomaten
 • 60 gr boursin of een bakje boursin mini’s
 • 4 kleine aardappels
 • 100 gr spekjes
 • 1 grote kipfilet
 • 2 eieren
 • 20 gr pijnboompitten
 • Kerriepoeder
 • Peper en zout
 • Voor de dressing:
 • 1 el mosterd
 • 1 el honing
 • 2 el witte wijnazijn
 • 4 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels, bestrooi ze met peper en zout en verpak ze in aluminiumfolie. Leg de pakketjes in de oven en pof ze in 50 minuten gaar.

Bestrooi de kipfilet met kerrie, peper en zout en een beetje olie. Verwarm een grilpan of een contactgril en gril de kipfilet totdat deze gaar is. Dit duurt afhankelijk van de dikte 10-12 minuten. Laat de kip nog even rusten in aluminiumfolie.

Bak ondertussen de spekjes krokant en kook de eieren tot de gewenste garing. Snijd de cherrytomaten in partjes en snijd de sla grof over de lengte. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Maak de dressing door mosterd, honing, peper, zout en witte wijnazijn te mengen en hieraan de olijfolie toe te voegen. Doe alvast wat dressing over de sla.

Snijd de aardappels en eieren in partjes en de kip en dunne plakjes. Verdeel de sla over de borden. Leg hier bovenop de tomaten, aardappelpartjes, eieren, spekjes, kip en pijnboompitten. Verdeel de boursin erover en besprenkel de salade als laatst met nog wat dressing.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *