Blog
Mini-hamburgers2_GA
01

jul13

Mini-hamburgers
image_pdfimage_print

Een tijdje terug maakte ik deze hamburgertjes al eens. Ze vielen toen zo in de smaak dat ik ze nog eens gemaakt heb om ze hier met jullie te delen. Deze mini-hamburgers zijn gemakkelijk om te maken en zien er ontzettend leuk uit. Pas ze aan zoals jij ze lekker vindt, door je favoriete brood en saus te gebruiken. Je kunt met dit recept 8 tot 10 hamburgertjes maken, afhankelijk van hoe groot je alles maakt.

Ik denk dat iedereen deze hamburgertjes wel lekker gaat vinden, dus maak ze eens voor een feestje of gezellige avond en laat me weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten

  • 200 gr rundergehakt
  • 6 boterhammen
  • 3 plakjes cheddar
  • 5 cherrytomaatjes
  • Klein teentje knoflook
  • Sla
  • Snack augurkjes
  • Saus, zoals mayonaise, ketchup of tartaarsaus
  • Peper en zout
  • Chilipeper

Bereiding

Hak de knoflook fijn. Kruid het gehakt met peper en zout, knoflook en chilipeper. Vorm van het gehakt kleine balletjes en druk deze plat tot 8-10 hamburgertjes. Maak ze iets groter dan de grootte van de broodplakjes die je gaat maken; het gehakt krimpt ook altijd nog een beetje. Bak de hamburgertjes in 5 minuten gaar en leg er de laatste minuut een klein plakje cheddar op, zodat deze smelt.

Rooster ondertussen het brood en steek, of snijd, er rondjes uit met een diameter van ongeveer 4-5 cm. Snijd de tomaten en augurken in plakjes.

Zet de hamburgertjes nu in elkaar: begin met een plakje geroosterd brood. Leg hierop een blaadje sla met daarop het hamburgertje. Leg hierop tomaat en augurk en maak af met je favoriete saus.

Steek er eventueel nog een cocktailprikker door en eet smakelijk!

Dit artikel verscheen ook op www.giftavenue.nl

imagrs

2 Comments

Roy

juli 9 2013 Beantwoorden

Ik heb gister een vegetarische variant gemaakt! Met mini vegaburgers, ook super lekker! :)

Iris @ de yummyblogsisters

juli 14 2013 Beantwoorden

die zijn zo schattig!

Leave a Comment

Current month ye@r day *