Blog
Bulgur met munt en sinaasappel
28

jun13

Bulgur met munt en sinaasappel
image_pdfimage_print

Afgelopen week aten wij voor het eerst bulgur. Eerlijk gezegd kende ik het product al wel, maar ik had het nog nooit gegeten.

Bulgur is een graanproduct dat meestal gemaakt is van harde tarwe, ofwel durum. De tarwekorrels worden daarvoor eerst gestoomd, dan gedroogd en vervolgens gebroken. Bulgur wordt voor veel verschillende dingen gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor soep, brood, als vulling en één van de meest bekende is de taboulé; een salade met bulgur, tomaten en veel peterselie.

In de Appie app van Albert Heijn had ik een tijdje geleden al een recept met bulgur opgeslagen. Dit recept heb ik nu gemaakt, waarbij ik een aantal extra dingen heb toegevoegd, zoals de feta. Je kunt de bulgur in deze variant koud eten als salade of eet het lauwwarm met bijvoorbeeld nog een lekker stukje vlees erbij. Wij hebben er heerlijk van gegeten en de bulgur zal nu zeker vaker op het menu komen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gr bulgur
  • ½ bosje munt
  • ½ bosje peterselie
  • ½ sinaasappel, rasp en sap
  • 1 sjalot
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 gr feta
  • Peper en zout

Bereiding

Doe de bulgur in een kom en schenk er de dubbele hoeveelheid aan net gekookt water op. Dus als je 150 gr bulgur gebruikt, giet je er 300 ml water op. Leg er een theedoek over en laat 10 minuten wellen.

Snipper de sjalot en hak de kruiden fijn. Verwarm een koekenpan en fruit de sjalot in een beetje olie. Voeg als de sjalot zacht is het kerrie- en paprikapoeder toe. Bak dit even 2 minuten rustig mee.

Als er nog te veel water in de bulgur zit, kan je dit even afgieten in een zeef. Voeg de sjalot met kerrie- en paprikapoeder toe en roer goed door. Voeg dan de peterselie en munt toe. Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg daarnaast ook het sap toe aan de bulgur. Verkruimel de feta en voeg ook dit toe.

Roer alles goed door en eet de bulgur lauwwarm of koud.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *