Blog
Champignons in bierbeslag
24

jun13

Champignons in bierbeslag
image_pdfimage_print

Dit lekkere hapje is erg eenvoudig te maken en zeker niet duur! Als je van champignons houdt, vind je dit ook zeker heerlijk. Gebruik genoeg zout en eventueel kruiden door het beslag, aangezien champignons zelf een beetje flauw kunnen zijn. Ik vind dit gerecht het lekkerst met een knoflooksausje.

Frituur niet te veel champignons tegelijk en draai ze af en toe een keertje om. Je kunt ze serveren als borrelhapje, maar ook als voorgerecht is dit erg leuk. Eet ze als ze nog warm zijn en maak er genoeg, want voor je het weet zijn ze alweer op!

Ingrediënten         

 • 250 gr champignons
 • 1 ei
 • 150-200 ml bier
 • 150 gr bloem
 • Zout
 • Evt. gedroogde chilipeper
 • Voor de saus:
 • 125 ml crème fraîche
 • Klein bosje peterselie
 • 1 teen knoflook
 • Peper en zout

Bereiding

Maak de champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje. Klop het ei los in een kom en voeg hierbij een deel van de bloem. Roer dit glad en voeg vervolgens het bier toe en de rest van de bloem. Roer het tot een beslag dat wat dikker is dan pannenkoekenbeslag. Voeg als het te dik is nog wat bier toe. Breng het beslag op smaak met zout en eventueel wat chilipeper.

Maak een sausje door de crème fraîche te mengen met de fijngehakte peterselie en knoflook. Voeg naar smaak wat (witte) peper en zout toe.

Verwarm olie in een brede pan of gebruik een frituurpan op 180°C. Gebruik bij de frituurpan geen mandje. Haal de champignons door het beslag en laat ze in de olie zakken. Frituur ze een paar minuten tot ze er mooi goudbruin uitzien.

Serveer de champignons met de knoflooksaus.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *