Blog
Lamsgehaktballetjes_GA2
17

jun13

Lamsgehaktballetjes in tomatensaus
image_pdfimage_print

Op warme zomerse dagen, heb je meestal geen zin in zware maaltijden. Dit gerecht is ideaal voor dat soort momenten. Het voorbereiden kost maar weinig tijd en als het eenmaal op het vuur staat kun je lekker genieten van het zonnetje. ’s Avonds zit je dan heerlijk in de tuin of op het balkon met een schaal gehaktballetjes en lekker brood.

Dit recept komt uit het kookboek Slow Cooking van Elle Eten. Het recept is iets aangepast en omgezet naar een hoeveelheid voor 2 personen. Ik heb gebruik gemaakt van lamsgehakt, maar je kunt natuurlijk ook zelf gehakt maken van een stuk lamsvlees. Vaak wordt hiervoor lamsbout gebruikt.
De stooftijd in het recept is 45 minuten, maar dit mag ook zeker langer. Laat het tot wel 3 uur sudderen om alle smaken nog beter te ontwikkelen. Serveer bij dit gerecht lekker vers plat brood of eet er rijst bij.

Geniet ervan!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 350 gr lamsgehakt
 • 50 gr pijnboompitten
 • ½ bosje munt
 • 1 teen knoflook
 • 2 lente-uitjes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 200 ml bouillon
 • ½ tl chilipeper
 • Zout en peper
 • 1 el olijfolie
 • 1 klontje boter

Bereiding

Hak de uien en knoflook samen met de helft van de munt en de pijnboompitten fijn. Meng dit mengsel door het gehakt en voeg een beetje zout en peper toe. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot.

Verhit de olie en boter en een braadpan en voeg de gehaktballetjes toe. Braad de balletjes rondom bruin aan. Voeg hierna de tomatenblokjes, tomatenpuree, pijnboompitten, munt, bouillon en chilipeper toe. Voeg ook wat peper en zout toe.

Laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten sudderen. Voeg als het te droog wordt nog een beetje water of bouillon toe.

Dit artikel verscheen ook op www.giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *