Blog
Pizza salami
10

jun13

Pizza Salami
image_pdfimage_print

Als je denkt aan eten in New York, zal dit bij de meeste mensen vaak over fast food gaan: dikke hamburgers met liters cola en grote pizza’s. Ook ik vind het lekker om af en toe fast food te halen, maar er gaat niet veel boven een zelfgemaakte pizza. Behalve dat het lekker is, is het ook nog erg leuk om zelf pizza te maken. Daarom deze keer een recept voor een zelfgemaakte pizza met salami, kaas en champignons.

Dit recept is voor 2 pizza’s. Om het een beetje Amerikaans te houden heb ik een pizza gemaakt met salami en ik heb naast mozzarella ook cheddar gebruikt. Natuurlijk kun je erg veel variëren met de topping. Je zou er nog ham bij op kunnen doen, of bijvoorbeeld paprika. Ook verse kruiden zoals basilicum of oregano doen het goed op een pizza.

Het lijkt misschien veel werk om helemaal zelf een pizza te maken, maar dat is het absoluut niet. Het deeg is snel gemaakt, en in de tijd dat het aan het rijzen is kun je de topping voorbereiden. Probeer het gewoon eens uit en laat me weten hoe het smaakte!

Ingrediënten

 • Voor het deeg:
 • 250 gr bloem
 • ½ zakje instant gist
 • 160 ml lauwwarm water
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl suiker
 • 1 tl zout
 • Voor de topping:
 • Tomatensaus (tomato frito/passata)
 • 1 bol mozzarella
 • Salami
 • Champignons
 • Cheddar
 • 1 grote ui
 • Gedroogde oregano

Bereiding

Begin met het maken van het deeg. Meng de gist en de suiker door de bloem. Maak in de bloem een kuiltje en doe hierin de olijfolie, het water en een beetje zout. Meng vanuit het midden alles door elkaar. Het gaat het makkelijkst om nu het deeg op het aanrecht te leggen en het zo nog goed door te kneden. Na 10 minuten zou het een mooi soepel deeg moeten zijn.

Leg het in een iets ingevette kom en dek af met een vochtige doek. Zet weg op een warme plek en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de uien in ringen en de champignons in plakjes. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de cheddar. Verdeel het deeg in twee helften en rol het uit tot dunne ronde lappen. Leg het op een bakplaat en beleg het achtereenvolgens met de tomatensaus, mozzarella en cheddar, uien en champignons en de salami. Strooi en wat oregano over en bak 15 minuten af in de oven. Per oven kan de tijd iets verschillen, dus houd de pizza goed in de gaten.

Eet smakelijk!

Dit artikel verscheen ook op www.giftavenue.nl

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *