Blog
Linzensoep
22

mei13

Linzensoep
image_pdfimage_print

Op verzoek van mijn collega deze keer een lekkere linzensoep. Ik wilde al een hele tijd een keer linzensoep maken, dus hier het recept!

Linzen zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en vooral eiwitten. Het is één van de rijkste bronnen aan eiwitten onder de groenten. Daarnaast zijn ze ook nog vetarm. Ideaal dus om een lekker gerecht van te maken.

Linzensoep kan op veel verschillende manieren bereid worden. Ik wilde voor deze soep eigenlijk rode linzen gebruiken, maar aangezien deze op waren heb ik de blonde maar gebruikt. Mocht je rode linzen hebben, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. De soep is lekker kruidig en pittig van smaak en vult goed. Met bijvoorbeeld een lekker Turks broodje erbij is deze soep ruim voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

 • 200 g blonde linzen
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 kleine rode peper
 • 1 kleine winterwortel
 • 1,2 liter groentebouillon
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 tl komijn
 • ½ bosje koriander
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 citroen
 • 150 g Griekse yoghurt

Bereiding

Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en wortel ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en rode peper toe en bak nog een minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree en het komijnpoeder toe en bak ook dit nog een minuut mee. Doe de linzen met de laurierblaadjes en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 45 minuten zachtjes koken tot de linzen zacht zijn.

Rasp ondertussen de schil van de citroen en voeg dit bij de Griekse yoghurt. Zet weg tot gebruik. Hak de koriander fijn en voeg dit de laatste minuut toe aan de soep.

Ga eventueel nog een paar keer met de staafmixer door de soep, maar laat het wel grof. Serveer met een lepel citroenyoghurt.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *