Blog
Pastasalade2
20

mei13

Zomerse pastasalade
image_pdfimage_print

Hoewel het weer afgelopen week niet echt mee zat, heb ik deze keer toch een lekker licht zomers gerecht voor jullie. Als de zomerperiode er aan komt worden we ons allemaal weer bewust van de kilootjes die er in de winter stiekem bij zijn geslopen. Om straks toch mooi in onze bikini te lopen, beginnen we de maanden voor de zomer massaal met sporten en diëten. Één van de lastige dingen vind ik altijd het laten staan van al dat lekkere eten. Toch kun je ook heerlijk eten met wat minder calorieën. Deze pasta salade is lekker licht, waardoor het ook erg geschikt is voor een warme zomerse dag.

De salade is zeker een volwaardige maaltijd en voldoende voor vier personen. Natuurlijk kun je ingrediënten uit de salade weglaten of juist toevoegen. Laat bijvoorbeeld de kaas weg, of voeg feta of mozzarella toe.

Ingrediënten

 • 200 gr fusilli
 • 1 paprika
 • 200 gr gerookte kipfilet
 • ½ rode ui
 • 1 avocado
 • 75 gr belegen kaas
 • 50 gr rucola
 • 100 gr zure room
 • 2 tl grove mosterd
 • 1 tl honing
 • Peper en zout

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en de kaas in kleine blokjes. Spoel de pasta af met koud water en laat wat afkoelen.

Meng voor de dressing de zure room met de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Doe de pasta in een grote kom en roer de dressing erdoor. Voeg de paprika, ui, kaas en kipfilet toe.

Snijd als laatst de avocado in blokjes en meng samen met de rucola door de pastasalade.
Eet smakelijk!

Dit artikel verscheen ook op www.giftavenue.nl 

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *