Blog
Kletskoppentaartje met citroenmousse
17

mei13

Taartjes van kletskoppen met citroenmousse
image_pdfimage_print

Een hele tijd geleden zag ik in het magazine van de jumbo aardbeientaartjes gemaakt van kletskoppen. Aangezien kletskoppen één van mijn favoriete koekjes zijn, moest ik dit natuurlijk uitproberen. In het recept van de jumbo werden de bakjes gevuld met slagroom en hier bovenop de aardbeien.

Toen ik deze week een dessert aan het bedenken was, moest ik hier ineens aan terugdenken. Ik bedacht dat het wel lekker zou zijn om in de zoete bakjes van kletskop en frisse citroenmousse te doen. Lekker was het zeker! Het krokante laagje met de luchtige mousse en dan de lekkere aardbeitjes erop. Iedereen hier vond het geslaagd, dus voor jullie het recept om het ook eens te proberen. De mousse is wat veel voor 4 taartjes, maar bewaar het in een paar glaasjes en je hebt de volgende dag ook nog een heerlijk toetje!

Ingrediënten

  • 125 gr kletskoppen
  • 35 gr boter
  • 200 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 60 gr suiker
  • 1 citroen
  • 200-250 gr aardbeien
  • Extra nodig:
  • Cupcake bakblik

Bereiding

Maal de kletskoppen fijn met een keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter en giet deze bij de kruimels. Meng het goed. Leg 4 cupcake vormpjes in het cupcake bakblik. Verdeel hierover het kletskoppen mengsel en druk goed tegen de bodem en de randen. Zet in de koelkast om hard te worden.

Klop de eiwitten luchtig met de helft van de suiker. Klop en een andere kom de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker. Voeg de rasp van de schil van de citroen toe en ook het sap. Meng het nog een keer goed door de slagroom.

Doe nu een beetje van het eiwitschuim bij de slagroom en meng goed. Doe het geheel bij het eiwitschuim en vouw het luchtig door elkaar totdat het helemaal gemengd is. Verdeel de citroenmousse over de kletskopbakjes en zet terug in de koelkast tot gebruik.

Leg wat aardbeien bovenop de taartjes en serveer. Eet smakelijk!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *