Blog
Quiche met bosui en ham
13

mei13

Quiche met rauwe ham en lente-ui
image_pdfimage_print

Deze quiche is lekker als hoofdgerecht met een frisse salade, maar ook als lunch is het heerlijk. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk met quiche, dus kan je variëren met bijvoorbeeld de groenten. Als je de quiche serveert met een salade is het voldoende voor 5 personen.

Zelf gebruik ik altijd een springvorm om quiche te maken, omdat ik geen lage quichevorm heb. Dit werkt ook prima. Bekleed de vorm dan niet helemaal tot bovenaan met bladerdeeg, maar stop ongeveer halverwege.

Ingrediënten

 • 1 pakje bladerdeeg
 • 1 bosje lente-ui
 • 1 paprika
 • 7-8 plakjes rauwe ham
 • 1 bol mozzarella
 • 250 gr ricotta
 • 100 gr Parmezaanse kaas
 • 4 eieren
 • Klein bosje tijm
 • Peper en zout
 • Extra nodig:
 • Quichevorm of springvorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Gebruik zoveel bladerdeeg als nodig om de hele vorm te bedekken met een enkel laagje. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Snijd de lente-ui in ringetjes en de paprika in blokjes. Leg op de bodem de lente-ui en verdeel hierover de rauwe ham. Voeg vervolgens de paprika toe.

Klop de eieren los met de ricotta, Parmezaanse kaas en tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het mengsel over de groenten en leg er plakjes mozzarella op. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen voordat je de quiche aansnijdt.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *