Blog
Slagroomtruffels
10

mei13

Slagroomtruffels voor Moederdag
image_pdfimage_print

Vanaf deze week blog ik ook voor de online 3D winkelstraat Gift Avenue. De website zal binnenkort volledig vernieuwd worden, waarbij er bloggers zijn die over verschillende onderwerpen bloggen. Ik blog voor de categorie Food& Beverage. Dit blog over Moederdag is mijn eerste blog voor Gift Avenue en staat alvast op de website. Neem dus ook eens een kijkje op: http://www.giftavenue.nl/

12 mei is het alweer Moederdag. Verering van moeders is een oude traditie en het gebeurde al in het klassieke Griekenland. De moderne variant van Moederdag is in Amerika ontstaan en is pas in 1925 naar Nederland komen overwaaien. Sinds 1931 wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei en is het een jaarlijks terugkerende feestdag.

Wat onze moeders natuurlijk het allerleukst vinden is lekker verwend worden. Daarnaast hoor ik altijd dat moeders het ook erg leuk vinden om zelfgemaakte knutselwerkjes te krijgen van de kinderen, dus hoe kun je mama nu beter verwennen met Moederdag dan met heerlijke, en vooral zelfgemaakte chocolaatjes.

Deze slagroomtruffels zijn gemakkelijk om te maken en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig. In het originele recept van Rudolph’s bakery, wordt er cacaopoeder gebruikt in plaats van hagelslag. Je kunt hier natuurlijk naar smaak mee variëren. Je maakt met dit recept ongeveer 20 truffels, waardoor je genoeg hebt om er zelf ook van te proeven.

Ik weet zeker dat je moeder het geweldig zal vinden als je aankomt met deze super lekkere slagroomtruffels. Verwen dus je moeder en probeer ze uit!

Ingrediënten

 • 125 gr boter
 • 125 gr poedersuiker
 • 75 ml slagroom
 • 1 el vanillesuiker
 • 200 gr melkchocolade
 • 100 gr gemengde hagelslag

Bereiding

Roer de boter met suiker, slagroom en vanillesuiker romig. Meng het tot het een glad mengsel is zonder klontjes. Schep de vulling in een spuitzak met een breed en glad spuitmondje. Leg wat huishoudfolie over een bakplaatje of snijplank en spuit hierop bolletjes van het roommengsel. Steek cocktailprikkers in de bolletjes en zet ze in de vriezer. Laat minstens 10 minuten aanvriezen.

Smelt de chocolade au bain-marie en doe de hagelslag in een kom of diep bord. Dompel de aangevroren bolletjes in de chocolade en bedek ze helemaal. Haal ze vervolgens door de hagelslag en zet ze op een bord. Haal als ze allemaal klaar zijn en hard zijn geworden de prikkers eruit door er een klein draaitje aan te geven. De gaatjes zullen uiteindelijk niet opvallen.

Bewaar de truffels in de koelkast.

imagrs

2 Comments

caroline j den hertog

oktober 17 2014 Beantwoorden

ik zou graag de nieuwsbrief willen ontvangen en je heb lekkere recepten op de prikbord

  Lindsay

  oktober 17 2014 Beantwoorden

  Dank je wel Caroline! Ik ben op dit moment nog bezig met een nieuwsbrief, maar ik laat het je weten als hij er is

Leave a Comment

Current month ye@r day *