Blog
Crispy kippenvleugels met kerriesaus
06

mei13

Crispy kippenvleugels met kerrie-mangosaus
image_pdfimage_print

Deze kippenvleugels zijn lekker krokant door het laagje cornflakes en hebben een zoete, pittige smaak. Met de frisse saus is het een heerlijke combinatie. Het recept komt uit Foodies Magazine, waarbij ik alleen door de marinade nog extra chilipeper heb toegevoegd. Wij hebben het als hoofdgerecht gegeten met wat aardappelsalade, maar het lijkt me ook leuk om als hapje te serveren. Dan maak je natuurlijk van alles extra veel.

Ingrediënten

 • 6 kippenvleugels (550-600 gr)
 • 50 gr cornflakes
 • 2 el olie
 • 2 el ahornsiroop
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • Zout
 • Witte peper
 • Voor de saus:
 • 2 el limoensap
 • 3 el mayonaise
 • 1,5 tl kerriepoeder
 • ½ mango

Bereiding

Maak de marinade voor de kippenvleugels door de olie en ahornsiroop te mengen en hieraan het paprikapoeder, chilipoeder en wat zout en peper toe te voegen. Dep de kippenvleugels droog en wentel ze in de marinade. Laat ze hierin het liefst nog minimaal een half uurtje liggen. Verkruimel de cornflakes grof en leg ze op een bord. Wentel de kippenvleugels door de cornflakes en leg ze op een bakplaat. Bak ze 45 minuten op 180°C. Draai de kip na 20 minuten om.

Meng voor de saus het limoensap met de mayonaise en meng hierdoor het kerriepoeder. Snijd de geschilde mango in kleine blokjes en meng ook dit door de saus. Laat eventueel wat achter voor garnering. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de kippenvleugels met de kerrie-mangosaus.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *