Blog
Wentelteefjes van suikerbrood
02

mei13

Wentelteefjes van suikerbrood met peertjes
image_pdfimage_print

Wentelteefjes zijn favoriet bij ons thuis, maar we hadden ze nog nooit geprobeerd met suikerbrood. Daar moest natuurlijk eens verandering in komen. Toen ik een lekker toetje aan het bedenken was voor een etentje, dacht ik hier ineens aan. We hebben ze geprobeerd en het was heerlijk! Onze gasten waren er ook erg blij mee en vonden het jammer dat het op was. Samen met de peertjes en het ijs maakt dit een lekker dessert dat je zeker eens moet uitproberen!

Ingrediënten voor 5 personen

  • 5 plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 peren
  • 5 el suiker
  • 5 bollen vanille-ijs
  • 3 tl kaneel

Bereiding

Klop het ei met de melk los in een lage kom. Verhit wat boter in een pan, haal het suikerbrood goed door het ei mengsel en leg het in de pan. Bak het suikerbrood op middelhoog vuur in een paar minuten aan beide kanten bruin. Houd de wentelteefjes warm op een lage temperatuur in de oven of leg ze apart en verwarm ze net voor gebruik nog 5 minuten op 180°C.

Snijd de peren in schijfjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de peertjes met een tl kaneel een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg 3 el suiker toe en laat karameliseren. Schep de peertjes om totdat ze allemaal een laagje suiker hebben.

Snijd de wentelteefjes schuin door midden en leg ze op een bord. Strooi er naar smaak de rest van de suiker en kaneel over. Leg de peertjes ernaast en een bolletje vanille-ijs. Sprenkel eventueel nog wat van de suikersiroop uit de pan over het ijs.

imagrs

1 Comments

Barbara

januari 31 2016 Beantwoorden

Heerlijk nagerecht! Super makkelijk te maken. Persoonlijk vind ik 5 scheppen suiker te veel dus maar twee gebruik. Ook heerlijk en vooral niet te zoet. Tip: bak de peren als de wentelteefjes in de pan liggen dan hoef je die niet apart warm te houden.

Leave a Comment

Current month ye@r day *