Blog
Trio van amuses
29

apr13

Trio van amuses
image_pdfimage_print

Amuses vind ik altijd erg leuk om te maken. Het zijn lekkere hapjes die er ook nog mooi uitzien. Een tijdje terug heb ik deze leuke amuse setjes op de kop getikt, en nu had ik eindelijk de mogelijkheid om ze te gebruiken. Aangezien mijn vriend en ik drie mensen te eten kregen, is dit recept voor 5 personen. Je kunt dit natuurlijk gemakkelijk aanpassen naar meer of minder personen. Ik heb de drie amuses samen geserveerd als licht voorgerecht, maar je kunt de amuses ook apart serveren.
De ingrediëntenlijst lijkt misschien wat lang, maar per amuse valt dit heel erg mee en ze zijn eigenlijk alle drie makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten

 • Meloensoep met rauwe ham:
 • ½ cantaloupe of galia meloen
 • 2 takjes munt
 • 8 ijsblokjes
 • 5 plakjes rauwe ham
 • Avocadomousse met ei en chorizo:
 • 1 avocado
 • ½ teen knoflook
 • 1 el crème fraîche
 • ½ limoen
 • 1 ei
 • 3 plakjes chorizo
 • Witte peper en zout
 • Toast met ossenworst:
 • 40 gr ossenworst
 • 1 el crème fraîche
 • ½ tl mosterd
 • 1 augurk
 • 2 sneetjes brood
 • Peper

Bereiding

Meloensoep met rauwe ham:
Haal de pitjes uit de meloen, verwijder de schil en snijd de meloen in blokjes. Doe de meloen samen met de ijsblokjes en de blaadjes munt in een blender. Mix het geheel tot het een glad soepje is. Voeg als het te dik is nog wat ijs of koud water toe. Zet het tot gebruik in de koelkast.
Serveer het koude soepje in glaasjes met een plakje rauwe ham.

Avocadomousse met chorizo en ei:
Snijdt de avocado in vieren, verwijder de schil en snijd het in blokjes. Pel een half teentje knoflook. Doe beide in een keukenmachine of staafmixer bakje. Voeg het sap toe van een halve limoen en een eetlepel crème fraîche. Mix het geheel tot er een gladde mousse ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Kook ondertussen het eitje tot de gewenste garing. Snijd de plakjes chorizo door de helft en bak deze in een hete koekenpan krokant. Serveer de mousse in een bakje met hierop een partje ei en de krokante chorizo.

Toast met ossenworst:
Meng de crème fraîche met de mosterd tot een sausje. Snijdt de ossenworst en de augurk in plakjes. Rooster het brood en steek er kleine rondjes uit. Leg op elk plakje brood twee ossenworst plakjes en een stukje augurk. Maak af met wat zwarte peper en een beetje mosterd saus.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *