Blog
Biefstuk stroganoff
19

apr13

Biefstuk Stroganoff met tagliatelle
image_pdfimage_print

Probeer dit weekend eens deze biefstuk met stroganoff saus! Het gerecht is lekker snel klaar en smaakt heerlijk. Bak de biefstukjes zoals jij ze het lekkerst vindt. Het is in ieder geval belangrijk om ze te laten rusten, zodat alle sappen zich weer kunnen verdelen in het vlees. Zo krijg je lekker mals vlees.

Ingrediënten

 • 2 biefstukjes
 • 1 ui
 • 1 flinke teen knoflook
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 el tomatenpuree
 • 300 ml runderbouillon
 • 1 el mosterd
 • 125 ml zure room
 • 200 gr tagliatelle
 • 1 bakje champignons
 • Peterselie
 • Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijdt de champignons in plakjes. Bak het vlees aan beide kanten 2 minuten, of tot de gewenste garing. Verpak het in aluminiumfolie en laat het rusten.

Bak de ui en de champignons in dezelfde pan. Voeg na 4-5 minuten de knoflook toe en fruit deze nog een minuut mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de mosterd toe en bak dit ook nog een minuut mee. Roer vervolgens de bouillon erdoor. Laat het geheel 5 minuten sudderen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Roer de zure room door de saus, maar laat deze niet meer koken. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de biefstukken in plakjes.

Serveer de pasta met de plakjes biefstuk en de saus. Strooi er peterselie over.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *