Blog
Indiase wortelsoep
15

apr13

Indiase wortelsoep
image_pdfimage_print

Wortelsoep heeft een zachte zoete smaak en een geweldige oranje kleur. Door de toegevoegde kruiden en specerijen krijgt de soep een lekker Indiaas tintje.

Wij hebben het deze keer als hoofdgerecht gegeten en dan is dit recept voldoende voor 2 personen. Als je het als voorgerecht wilt eten, kan je er met 4 personen ook prima van eten. Het is erg lekker om de soep te garneren met wat extra rode peper of koriander en er naanbrood bij te serveren.

Ingrediënten

 • 500 g worteltjes
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 cm verse gember
 • 2 tl kerrie
 • 1 tl komijnpoeder
 • 700 ml groentebouillon
 • 100 ml kokosmelk
 • ½ rode peper
 • Evt. naanbrood
 • Extra nodig:
 • Blender of staafmixer

Bereiding

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de helft in ringetjes voor garnering. Rasp de gember. Verhit wat kokos- of olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de worteltjes, rode peper, gember, komijn en kerrie toe en fruit dit nog een minuutje mee. Voeg de bouillon toe aan de groente. Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten koken, totdat de wortels zacht en gaar zijn.

Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan en roer de kokosmelk erdoor. Verwarm nog even en serveer de soep in kommen met lekker naanbrood.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *