Blog
Pastaovenschotel met ei
12

apr13

Pasta ovenschotel met ei
image_pdfimage_print

Het bereiden van deze ovenschotel kost maar weinig tijd en het is zeker niet moeilijk. De ovenschotel is ruim voldoende voor 2 personen, maar met een lekkere salade erbij kan het ook voor 3 personen. Je kunt natuurlijk ook meer kuiltjes in de pasta maken voor meer eitjes.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 200 g pasta (penne rigate)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 10-15 kleine olijven
  • 150 g verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 3 eieren
  • 50-100 g pittige geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in de pan en voeg de uien toe. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de oregano toe en vervolgens de gepelde tomaten. Laat om laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Maak de gepelde tomaten wat fijner met de spatel.

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de grote stelen van de spinazie af en laat het slinken in de saus. Doe de gekookte pasta erdoor en doe het geheel in een ingevette ovenschaal. Maak 3 kuiltjes in de pasta en breek hierin de eieren. Zorg dat de dooiers heel blijven. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel, maar laat hierbij de dooiers vrij. Bak de pasta ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het eiwit gestold is.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *