Blog
Trifle amarena2
03

apr13

Trifle met Amarena kersen
image_pdfimage_print

Het is jammer dat amarena kersen zo slecht verkrijgbaar zijn, want ik vind ze echt heerlijk! Vorige week was ik bij de Lidl en daar zag ik ineens een potje van deze lekkere kersjes staan. Aangezien ik ze nog nooit bij een andere supermarkt heb zien staan, nam ik natuurlijk meteen een potje mee.

Amarena kersen zijn donkerrood van kleur en worden gekweekt in Italië. De kersen worden ingemaakt in sterk gezoete siroop. Ze worden vaak over vanille ijs gedaan of bij chocoladetaart gegeten. Ook leuk is het om ze als decoratie bij cocktails of prosecco te gebruiken.

Nu ik een pot ik huis had moest ik natuurlijk nog een lekker gerecht bedenken met de kersen. De combinatie van chocolade met kersen is altijd lekker, en zo kwam ik op deze variant van een trifle. De cake heb ik zelf gemaakt volgens het recept ‘chocoladecake’, maar je kunt er ook gewoon één kopen. De kwark in het recept zorgt ervoor het dat niet te zwaar wordt. Bij ons thuis viel het toetje goed in de smaak, dus probeer het eens uit en eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 plakken chocoladecake
  • 125 ml slagroom
  • 100 g kwark
  • 20-30 g witte chocolade
  • 1 pot amarena kersen op siroop
  • Extra nodig:
  • 4 mooie glazen

Bereiding

Maak eventueel de cake zelf volgens het recept ‘chocoladecake’. Klop de slagroom stijf en doe er de kwark bij. Spatel dit door elkaar en meng er nog 4-5 el siroop uit de pot amarena kersen door. Hak de witte chocolade fijn en snijd de chocoladecake in stukjes. Halveer 16 amarena kersen.

Doe nu op de bodem van de glazen een laagje chocoladecake. Doe hierop een flinke lepel van het slagroom mengsel. Verdeel hierover 4 (of meer) gehalveerde kersen. Herhaal deze laagjes nog een keer en strooi bovenop, naast de kersen, nog wat witte chocolade.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *