Blog
Rendangpasteitje2
02

apr13

Rendangpasteitjes
image_pdfimage_print

Een tijdje geleden maakte ik deze heerlijke pasteitjes voor het eerst, nadat ik het recept had gezien in de Allerhande. Het was zeer geslaagd, dus vandaag stonden ze weer op het menu en deel ik het recept hier met jullie. Het vlees in de pasteitjes smaakt lekker oosters en het wordt super zacht door het stoven. Als de saus op het eind van de stooftijd nog niet dik genoeg is, kan je het nog een paar minuutjes zonder deksel laten koken.

Het recept is voldoende voor vier personen en erg lekker met een frisse salade erbij. Als je net als ons met twee personen eet, kan je er de volgende dag bij de lunch nog een keer van genieten, of je eet er gewoon lekker twee!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g runderriblappen
  • 2 uien
  • Boemboe voor rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Bereiding

Snipper de uien en snijd het vlees in blokjes van 1 cm. Verhit wat olie in de pan en fruit de uien met een beetje zout 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens het vlees toe en bak dit ook nog een minuutje mee. Doe hierna de kokosmelk met 100 ml water bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan op een laag vuurtje minimaal 1 ½ uur stoven.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijdt van elk plakje een hoek rond af. Leg 4 plakjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Verdeel de rendang over de 4 plakjes en houd daarbij ongeveer 1 cm aan de randen vrij. Klop het ei los en bestrijk de randen met het ei. Leg de overgebleven plakjes bladerdeeg er bovenop. Druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant weer met ei en maak 3 inkepingen in elk pasteitje. Bak de pasteitjes 25 minuten in de voorverwarmde oven.

imagrs

1 Comments

Dennis

februari 28 2015 Beantwoorden

Heb ze geprobeerd, dit komt nog geen eens in de buurt van de echte rendang.
Wat een smakeloos iets.
Niet aan te raden….
Ik ben van Indonesische afkomst en als je de echte redang neemt met verse boemboe…. selamat makam

Leave a Comment

Current month ye@r day *