Blog
Couscoussalade met kebabs_uitgelicht
27

mrt13

Couscous salade met kebab spiesjes
image_pdfimage_print

Het is altijd gezellig om samen met iemand in de keuken te staan en lekker te koken. Vandaag heb ik hulp gehad van mijn broertje. Samen hebben we deze heerlijke salade met goed gekruide kebab spiesjes gemaakt. De salade is lekker luchtig en zou ook zeker als lunch gegeten kunnen worden. Voor de spiesjes hebben we rundergehakt gebruikt, maar het kan ook prima met lamsgehakt.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 pak couscous (275 g)
 • ½ pot zongedroogde tomaten
 • 1 komkommer
 • 100 g feta
 • ½ citroen
 • Bosje basilicum
 • 450-500 g rundergehakt
 • Bosje koriander
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • ½ rode peper
 • 1 beschuit
 • 2 tl komijnpoeder
 • Peper en zout
 • Extra nodig:
 • Lange satéprikkers

Bereiding

Snijdt de ui, de knoflook en de rode peper in grove stukken. Hak deze ingrediënten samen met de koriander en de beschuit fijn in het hakmolentje van de staafmixer of een keukenmachine. Meng dit mengsel door het gehakt en voeg ook peper en zout en het komijnpoeder toe. Verdeel het gehakt in 8 tot 10 delen en maak er ronde spiesjes van. Bak ze op matig vuur rondom bruin en gaar.

Kook ondertussen water voor de couscous. Doe de couscous in een kom en voeg hierin het gekookte water toe. Dit is iets meer dan het volume aan couscous, totdat het water een vingerdikte boven de couscous staat. Leg er een doek overheen en laat zo even staan. Roer het na een minuut of 5 los met een vork en laat het nog 5 minuten afgedekt staan. Laat het vervolgens afkoelen.

Schil de komkommer en snijdt deze in blokjes. Snijdt de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg beide ingrediënten toe aan de couscous. Verkruimel de feta boven de kom en scheur de basilicum in stukjes en voeg ook toe. Voeg het citroensap toe en 3-4 eetlepels van de olie uit het potje zongedroogde tomaten. Voeg ook voldoende peper en zout toe.

Serveer de couscous in een mooie schaal en eet de kebab spiesjes erbij.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *