Blog
Zoete aardappelgratin
25

mrt13

Gratin van zoete aardappel
image_pdfimage_print

Iedereen houdt natuurlijk van een lekkere aardappelgratin. Deze variant met zoete aardappels in plaats van gewone aardappels is net even wat anders en ontzettend lekker! Het zoete van de aardappel geeft een spannende variatie. Neem voor de kaas emmentaler of een andere pittige kaas, dit combineert het best met de zoete smaak.

Ingrediënten

  • 550-600 g zoete aardappel
  • 1 ui
  • 200 ml kookroom
  • 1 flinke teen knoflook
  • 50 g geraspte kaas
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding

Schil de zoete aardappels en kook ze 15 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht is. Snijdt de aardappelen in dunne plakjes van ongeveer 5 mm. Vet een ovenschaal in en leg onderin dakpansgewijs een laagje aardappels. Doe hierop de ui en knoflook en strooi er wat peper en zout over. Leg hierover de tweede laag aardappelschijfjes. Bestrooi weer met een beetje peper en zout. Giet de room erover en maak het af met een laagje geraspte kaas.

Bak de gratin 35-40 min in de voorverwarmde oven. Laat nog 5 minuten staan en val aan!

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *