Blog
Salade met granaatappel en geitenkaas
18

mrt13

Salade met granaatappel en geitenkaas
image_pdfimage_print

Granaatappel vind ik heerlijk om zo als snack te eten, maar ook in een salade zoals deze zijn de frisse, zoete pitjes erg lekker.

Granaatappels zijn grote rode vruchten met een kroontje en een leerachtige schil. In de granaatappel zitten een heleboel kleine pitjes. Alleen deze pitjes met rood/roze vruchtvlees eromheen zijn te eten.
Granaatappels bevatten ontzettend veel antioxidanten; meer nog dan groene thee en rode wijn. Deze antioxidanten bestrijden vrije radicalen en gaan daarmee ziekten tegen als hart- en vaatziekten, ze remmen ontstekingen en ze gaan ook nog huidveroudering tegen!

De pitjes uit de granaatappel halen gaat het makkelijkst door de schil helemaal rondom een klein stukje in te snijden (dus niet helemaal door). De helften zijn dan gemakkelijk uit elkaar te trekken. Houd een helft vervolgens boven een bakje en sla er met een houten pollepel flink hard op. Ga door met slaan totdat alle pitjes eruit zijn. Pas wel op dat de pitjes niet alle kanten op vliegen.

In de dressing van de salade heb ik ahornsiroop gebruikt. Dit geeft een lekkere zoete, iets rokerige smaak. Mocht je geen ahornsiroop hebben of het niet kunnen vinden, kan je het ook vervangen door honing.

Ingrediënten

 • 1 zak veldsla
 • ¼ granaatappel
 • 100 g geitenkaas
 • 2 el honing
 • 50 g gezouten pistachenootjes
 • Een paar takjes bladpeterselie
 • Voor de dressing:
 • 1 tl dijon mosterd
 • 1 tl rode wijn azijn
 • 2 tl ahornsiroop
 • 3 el olijfolie
 • Zout en peper
 • Evt. gasbrandertje

Bereiding

Maak in een saladekom de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen, behalve de olie. Voeg als dit gemengd is al kloppend de olie erbij. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Meng de veldsla en de peterselie door de dressing, hak de pistachenootjes fijn en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Dit laatste gaat het beste door de granaatappel rondom in te snijden en de helften van elkaar af te trekken. Houd vervolgens een helft boven een bakje en sla er met een houten lepel op totdat alle pitjes in het bakje zitten.

Verdeel de geitenkaas in 4-6 stukjes en leg ze op een bakplaat. Doe er een beetje honing bovenop en brand ze helemaal rondom met het gasbrandertje. Als je dit niet hebt kun je ze ook even in de oven zetten tot ze beginnen te smelten.

Verdeel de veldsla over de borden en leg er de geitenkaas op. Strooi de pistachenootjes en granaatappelpitjes erover.

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *