Blog
Spaghetti met kip
15

mrt13

Spaghetti met kip
image_pdfimage_print

Vandaag een recept voor een heerlijke spaghetti gemaakt door mijn moeder. Het gerecht is in 35 minuten zeker te maken en is dus lekker snel. De mascarpone in de saus maakt het geheel lekker romig. Ik heb het zelf inmiddels ook uitgeprobeerd en het was super lekker. Het komt zeker nog eens op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 500 g kipfilet of kalkoenfilet in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 el vers gehakte rozemarijn
  • 250 g mascarpone (roomkaas naturel kan ook)
  • 75 g rucola
  • Zout en peper

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar. Doe ondertussen 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak hierin de kipreepjes die je vooraf hebt bestrooit met zout en peper.
Verhit dan in een andere pan de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg dan de gezeefde tomaten en de rozemarijn toe.Verwarm dit en voeg dan de mascarpone in gedeeltes toe.
Roer dit goed en breng het op smaak met zout en peper.
Verdeel de spaghetti over de borden, doe daar de saus overheen en schep daarna de kip er boven op. Afmaken met een pluk rucola.

 

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *