Blog
Goulashsoep
13

mrt13

Goulashsoep
image_pdfimage_print

Vorig jaar zomer zijn mijn vriend en ik een paar dagen naar Budapest in Hongarije geweest. Hier moesten wij natuurlijk ook een keer echte Hongaarse goulashsoep eten. Op een avond gingen wij naar het restaurant Paprika, dat Hongaarse gerechten serveert en waarvan ik erg goede recensies had gelezen. Aangezien ik als hoofdgerecht al een goulash met kalfsvlees zou eten, nam ik vooraf een kippensoepje en Hein nam de goulashsoep.
We zaten buiten heerlijk het op terras en daar kwam dan ons voorgerecht. Voor mij een grote stenen kom soep en voor Hein de goulashsoep in een metalen schaaltje. De soep was erg warm, maar ik kon al snel beginnen. Hein vond zijn soep nog veel te heet, maar aangezien ik mijn soep altijd een stuk warmer eet, dacht ik dat het wel mee zou vallen. Na een minuut of 5 kon hij nog steeds niet beginnen, dus probeerde ik zijn soep maar eens. En inderdaad, hij was nog steeds gloeiend heet! Doordat de soep in een metalen kom zat (en waarschijnlijk ook doordat het buiten zo’n 35 graden was), koelde hij niet af.
Uiteindelijk had ik mijn soep al een tijdje op en had Hein nog bijna de hele kom. Om het af te maken kwam daar de serveerster aan met ons hoofdgerecht! Ze had gezien dat ik mijn voorgerecht op had en dacht dat we wel klaar waren voor het hoofdgerecht. Hein heeft toen de soep maar opzij gezet en zijn hoofdgerecht opgegeten.
We konden er gelukkig wel om lachen, maar de goulashsoep is niet op gekomen. Het eten was verder echt heerlijk en de porties waren te groot om op te krijgen. Het restaurant was dus zeker wel een aanrader, mocht je ooit in Budapest komen.

Dit recept voor goulashsoep komt uit de Allerhande van de Albert Heijn.  Serveer hem lekker in een (stenen) kom en geniet!

Ingrediënten voor 3-4 personen

 • 500 g riblappen
 • 2 paprika’s
 • 3 uien
 • 2-3 tenen knoflook
 • 2 el paprikapoeder
 • 3 laurierblaadjes
 • 2 el bloem
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 3 middelgrote aardappels
 • 1 ½ liter runderbouillon
 • Peper
 • Zout
 • Zure room
 • Klein bosje (blad)peterselie

Bereiding

Snijdt de riblappen in blokjes van ongeveer 1 ½ tot 2 cm. Snijdt de paprika in blokjes, de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de paprika, ui en knoflook toe. Voeg na 5 minuten bakken de bloem, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak dit nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 2-2 ½ uur zachtjes op laag vuur koken. Snijdt ondertussen de aardappelen in blokjes. Voeg deze aan het eind van de kooktijd toe en laat nog 30 minuten meekoken.

Hak de peterselie fijn en meng met de zure room. Proef of er nog peper en zout moet worden toegevoegd. Serveer de goulashsoep in kommen en garneer met een lepel zure room.

 

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *