Blog
Stoofpeertjes_uitgelicht
19

dec14

Stoofpeertjes
image_pdfimage_print

Echt heerlijk vind ik ze, stoofpeertjes. Ik had ze alleen nog nooit zelf gemaakt. Daar moest dus verandering in komen en wat is nu een betere gelegenheid om stoofpeertjes te maken dan kerst! Ik ging dus aan de slag met de peertjes en ze werden super lekker.

Ik wilde sinaasappel in dit recept gebruiken, maar aangezien ik nog een schaal vol mandarijnen had, heb ik deze gebruikt. Ik denk dat het niet erg veel verschil zal maken. Zo zijn er veel varianten te vinden op het recept, die bijvoorbeeld weer andere specerijen gebruiken. De variant die ik heb gemaakt kan ik je in ieder geval aanraden!

Ingrediënten

  • 4-6 stoofperen
  • 350 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Schil van 1 mandarijn (niet het wit)
  • 50 g suiker
  • Water

Bereiding

Schil de peren, maar laat het stokje eraan. Doe de rode wijn met alle ingrediënten in de pan. Verwarm het tot de suiker is opgelost. Voeg de peren toe en vul aan met water tot de peren helemaal onderstaan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1,5 uur zachtjes koken.

Haal de peren voorzichtig uit de pan zonder ze te veel te beschadigen. Kook het achtergebleven vocht in tot er een lekkere siroop overblijft. Serveer deze over de peren.

Stoofpeertjes

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *