Blog
Champignons met parmezaankruim_uitgelicht
17

dec14

Geroosterde champignons met parmezaankruim
image_pdfimage_print

Vaak bestaat het hoofdgerecht met kerst uit een mooi stukje vlees of vis, maar natuurlijk horen daar ook bijgerechten bij. Dit is een heerlijk bijgerecht met champignons dat het goed zal doen bij een lekker stukje vlees.

Ik heb panko gebruikt voor de kruimellaag, maar je zou eventueel ook paneermeel kunnen gebruiken. Panko is wat grover van structuur en heeft wel mijn voorkeur bij dit gerecht. Naast de kastanjechampignons zou je natuurlijk ook alle andere paddenstoelen kunnen gebruiken die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes panko
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl (verse) tijm
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en halveer de erg grote champignons. Hak de knoflook fijn. Doe de champignons samen met 1 el olijfolie en de knoflook in een ovenschaal en meng door elkaar.

Doe de panko in een kom en voeg de Parmezaanse kaas, tijm, olie en peper en zout toe. Roer het geheel goed door elkaar. De panko moet niet zwemmen in de olie, maar er moet een heel dun laagje op alles zitten. Voeg dus zeker niet te veel olie toe. Verdeel het panko mengsel over de champignons. Bak in 20 minuten goudbruin.

Champignons met parmezaankruim

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *