Blog
Tomatenroomsoep_uitgelicht
15

dec14

Tomatenroomsoep met bladerdeegsterretjes
image_pdfimage_print

Vandaag voor jullie een lekker voor- of tussengerecht. Deze tomatensoep maak je helemaal zelf en is super simpel. Met de sterretjes van bladerdeeg geeft het gelijk dat kersttintje aan het gerecht.

De room maakt de soep zacht van smaak, waardoor iedereen het een lekker soepje zal vinden. Je kunt naar smaak nog wat variëren met de kruiden; voeg bijvoorbeeld eens wat verse basilicum toe aan het eind. Versier de bladerdeegsterretjes met wat sesamzaadjes of andere zaadjes voor een extra feestelijk effect.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500 g tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 400 ml bouillon
 • 1 tl oregano
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • 2 tl suiker
 • 100 ml room
 • Bladerdeeg
 • 1 ei
 • Peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en snijd de tomaten in parten. Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de tomaten toe en bak mee. Hak de knoflook en voeg met de tomatenpuree toe aan de pan. Voeg ook de oregano en basilicum toe. Bak dit nog 3 minuten mee en voeg dan de bouillon toe. Laat het geheel 10-15 minuten zacht koken.

Steek of snijd sterretjes uit het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bladerdeeg met ei en prik er wat gaatjes in. Versier het eventueel nog met wat sesamzaadjes. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.

Pureer de soep met een staafmixer. Meng de room erdoor en breng op smaak met peper, zout en suiker. Serveer in kommetjes met de bladerdeegsterren.

Tomatenroomsoep

imagrs

No comments so far!

Leave a Comment

Current month ye@r day *